Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve yönetim kurulu üyeleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.

Deprem, sel ve benzeri afetlerde anında olay yerinde olan ve sorunların çözümü için büyük çaba sarf eden Bakan Kurum’a afet bölgelerine sağlamış oldukları desteklerden dolayı teşekkür edildi.

BİR AY BOYUNCA ELAZIĞ’DA SOKAK SOKAK GEZDİ

Bakan Murat Kurum, 24 Ocak depreminin hemen ardından da çok kısa bir süre içerisinde Elazığ’a gelmiş ve bir ay boyunca Elazığ’da kalmıştı. Mahalle mahalle sokak sokak gezen Bakan Kurum, depremzedelerin yeni konutlarına taşınması için süreci hep yakından takip etmişti.

BAKAN KURUM: BİZİM BİR PARÇAMIZ ELAZIĞ’DA OLDU

Bakan Murat Kurum, ziyarette Elazığ’a geniş yer ayırdı. “Bir parçamız Elazığlı oldu” diyen Bakan Kurum “Bizim hakikatten bir parçamız Elazığlı oldu. Orada bir ayı aşkın kaldık. Ve orada sokak sokak, mahalle mahalle gezdik. Yapılacak işleri işin başından sonuna kadar takibini yaptık. Hamdolsun bugün 20 bin bağımsız bölümden oluşan konutlarımız orada yükseliyorlar. Teslimlerini yapıyoruz. Bunların sevinçlerine ortak oluyoruz. Amacımız tüm ülkemizde Elazığ’da, Malatya’da, Giresun’da, İzmir’de vatandaşlarımızın yarasını bir an önce sarmak, bu gayede çalışıyoruz, bu amaçla çalışıyoruz. İnşallah da bir an önce de bitirip onların duasını alacağız” şeklinde konuştu.

DEVLETİN ŞEFKAT ELİNİ TEMSİL EDEN FOTOĞRAF HEDİYE EDİLDİ

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Bakan Murat Kurum’a Elazığ depreminde çekilen bir fotoğraf da hediye edildi. Bakan Murat Kurum’un depremzede bir amcaya sarıldığı kare kamera objektiflerine yansımış ve bu fotoğraf karesi devletin şefkatli eli olarak yorumlanmıştı.

BAKAN KURUM: ALLAH’IN İZNİYLE BİZİ KİMSE YIKAMAZ

Fotoğrafla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Bu fotoğraf depremi tam anlamıyla resmediyor. Zor bir süreçti. Bu amcamızın yerinde hepimiz olabilirdik. Dolayısıyla bu bilinçle hareket ettik. O gün hepimiz Elazığlı olduk, Malatyalı olduk, Giresunlu olduk. İzmir’deki depremden sonra da kardeşlerimizin yanında olmak için İzmirli olduk. Türkiye’deki bu birlik beraberlik sürdüğü sürece Allah’ın izniyle bizi kimse yıkamaz” dedi.

BAKAN KURUM: YERELDEKİ SİSTEMİN ASLINDA BİR ANLAMDA LOKOMOTİFİSİNİZ

Ziyarette yerel medyanın önemine de değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Her zaman vatandaşımızın yanında olacak, duasını, hayır duasını alacak işleri vesile oluyorsak ne mutlu bize. Tabi sizde Anadolu Yayıncılar Derneği olarak 7 bölgemizi 81 ilimizde çok önemli bir görev icra ediyorsunuz. Yereldeki dinamikleri ulusala yansıtıyorsunuz. Yereldeki sistemin aslında bir anlamda lokomotifisiniz. Hem siyasetin hem şehrin hem dinamiklerinin, hem o şehirdeki vatandaşın taleplerinin aslında yerelden başlayıp ulusala yansımasını sağlıyorsunuz. Yerli ve milli bir duruşunuz var. Hakikatten taktire şayan bir duruşunuz var. Hem gezi olaylarında hem 15 Temmuz sürecinde hep Cumhurbaşkanımızın yanında oldunuz, desteklediniz. Aslında ülkenin birliğini desteklediniz, ülkenin beraberliğini desteklediniz, ülkenin geleceği adına atılan adımları desteklediniz. Ben hasetten bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sizlere Anadolu Yayıncıları Derneği’ne, tüm mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bizde yerelden başlayıp; çünkü büyüme, gelişme yerel ile başlar. Güçlü şehirler, güçlü Türkiye sloganıyla ülkemizi kalkındıracak adımları atmaya çalışıyoruz. İnşallah hep birlikte yapacağız. Siz bu işin yerelde bir parçasısınız. Diğer tarafta biz bir parçasıyız, vatandaşımız bir tarafta. İnşallah hep birlikte el birliği içerisinde ülkemizi 2023’e, 2053’e, 2071’e hazırlayacak adımları da hep birlikte atacağız. Biz ülkemizi, şehirlerimizi, vatandaşımızı çok seviyoruz. O motivasyonla da çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.