Anadolu Yayıncılar Derneğinin bu defaki durağı Ukrayna’nın başkenti Kiev oldu.

KİEV’DE, “TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE BÖLGESEL GÜVENLİK” KONULU ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve Başkan Yardımcısı Zeki Akbıyık beraberindeki heyet ile birlikte Azerbaycan Diasporasının düzenlediği “Toprak Bütünlüğü ve Bölgesel Güvenlik” konulu çalıştaya katıldı.

Ukrayna Azerbaycan Büyükelçiliğinde düzenlenen çalıştayda her iki ülke arasında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

AYD BAŞKANI BURHAN: 84 MİLYONUN TAMAMI BU MESELE İLE İLGİLENİYOR

Çalıştay’da sivil toplum çalışmalarının önemine değinen Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan; Gerçekten çok mutlu oldum. Bizleri Ukrayna’da Azerbaycan büyükelçiliğinde ağırladığınız için. Ben Diasporanın gönüllü faaliyetleri sivil toplumun özel ilişkilerini bir iki cümle ile açıklamak istiyorum. Uzun yıllar Türkiye’de Hocalı Katliamı ve Karabağ İşgali sadece milliyetçi camianın bilgisindeydi burada yaşanan acılar ve ızdıraplar. Ne zamanki Diasporanın gönüllü sivil toplum örgütleri çalışamaya başlayınca Türkiye’deki seksen dört milyon Türk haberdar olmaya başladı. Bu çok önemli bir faaliyet. Önceden sadece çok az bir kesimin yer alırken şuanda seksen dört milyonun tamamı bu mesele ile ilgileniyor ”ifadelerini kullandı.  

BURHAN: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 84 MİLYONA AZERBAYCAN’I SEVDİRDİ

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan; İkinci önemli konu ise tabi liderliklerin çok önemi var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Sayın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki dostluk, çalışma ve dayanışma Türk halkına da yansımıştır. Şuanda Türkiye’nin tamamında bu iki lider arasındaki örnek kardeşlik hukuku konuşulduğu gibi bütün dünyanın dilindedir. Ama hepsinden daha önemlisi seksen milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gönüllü olarak Azerbaycan halkının yanındadır gönüllü elçisi olmuştur. Dolayısı ile bu tür faaliyetlerin devam etmesi gerekir. Son olarak bizleri buraya davet eden Ukrayna Azerbaycanlılar kongresine, Avrupa Azerbaycan kongresine ve yeni medya gurubunuza sizlere çok teşekkür ediyor Türk halkının selamlarını iletiyorum ”ifadelerine yer verdi.

HAYDAR ALİYEV ANITI VE AZERBAYCAN UKRANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ GEZİLDİ

Anadolu Yayıncılar Derneği ekibi Ukranya Azerbaycan kongresi heyetiyle birlikte Haydar Aliyev anıtını ve Azerbaycan Ukranya Büyükelçiliğini de ziyaret etti.