Evlatları kaçırılan annelerin HDP Diyarbakır İl Binasının önünde başlattıkları oturma eylemine Anadolu Yayıncılar Derneği’nden büyük bir destek geldi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır, Kanal Urfa Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Toru ve Muğla Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Serap Ülkü 320 Anadolu Medyası adına Diyarbakır’da eylem yapan dik duruşlu anneleri ziyaret ettiler.

Evlatlarını geri isteyen ve dik duruş sergileyen annelerle sohbet eden Anadolu Yayıncılar Derneği yöneticileri her zaman yanlarında olacaklarını ifade ettiler.

BURHAN: ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR MEDYA DESTEĞİ VERECEĞİZ

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, “Anadolu Yayıncılar Derneği olarak 320 üyemizle Diyarbakır Annelerinin yanındayız. Diyarbakırlı anneler Kayserililerin de anneleri, Rizeliler’in de anneleri, Türkiye’nin dört bir yanındaki şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da anneleri. Anadolu Yayıncılar Derneği olarak biz Diyarbakır Annelerinin ellerini öpmeye dualarını almaya ve kendilerine destek olmaya geldik. Üyelerimiz olan yerel televizyon ve yerel gazetelerle birlikte bu annelere elimizden geldiği kadar medya desteği vereceğiz” dedi.

BURHAN: ANNELER PKK VE HDP SİYASETİNE ARTIK YETER DİYOR

Dün Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki hain terör saldırısını kınayarak sözlerine devam eden Dernek Başkanı Sinan Burhan, “Buradaki annelerin ne kadar önemli bir görev yaptığını bu saldırılardan anlaya biliyoruz. Anneler PKK ve HDP siyasetine artık yeter diyor. HDP’lilerin çocukları Maldiv’ler de Bahama Adalarında tatil yaparken bugün buradaki annelerimizin çocukları ölümle karşı karşıya gelmişlerdir. Kaçırılmışlardır. HDP tarafından dağa gönderilmişlerdir. Bu noktada HDP’deki bu yapı ortaya koymak açısından bu annelerimizin eylemlerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BURHAN: BU MESELE SİYASET ÜSTÜ BİR MESELEDİR

Annelerin meselesinin siyasi bir mesele olmadığının altını çizen Sinan Burnan, “Bu mesele Türkiye’nin her kesimini ilgilendiren siyasi üstü bir meseledir. Ayrıca sanatçıların duyarsızlığı bizi fevkalade üzmektedir. Gezi Parkı’nda yeşili bahane ederek hükümeti devirmeye çalışanlar maalesef Diyarbakırlı annelerin yanında değiller. Acının rengi, ideolojisi, partisi olmaz. Bu mesele siyaset üstü bir meseledir. Bu annelerimizi yürekten tebrik ediyoruz. Sanatçılarımızın, aydınlarımızın, ülkemizi yönetenlerin buraya gelmelerini arzu ediyoruz. Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bu eylemin sonuna kadar bu annelerimizin acısını paylaşacağız. Edirne’deki annemiz de aynı acıyı paylaşıyor, Rize’deki, Urfa’daki annemizde aynı acıyı paylaşıyor. Biz bu acıyı paylaşmak için buraya geldik. Tekrar annelerimizin ellerinden öpüyoruz” dedi.

AKBIYIK: ÇOCUKLARI AİLELERİNDEN AYIRAN TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DE BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, “Bugün, çocukları için örnek bir mücadelede bulunan annelerimize destek vermek amacıyla buradayız. Çocuklarını terör örgütünün bataklığından kurtarmak isteyen annelerin bu onurlu mücadelesini destekliyoruz. Bu anneleri evlatlarından, çocukları ailelerinden ayıran terör örgütünü de bir kez daha lanetliyoruz. Diyarbakır’ın gözü yaşlı, yüreği yaralı annelerinin tuttukları bu nöbet aynı zaman da birliğin ve kardeşliğin nöbetidir. Bu bölgenin insani kardeşlik, vatan ve millet sevgisi ile yoğrulmuştur. Anadolu’nun kapısı olan bu bölge ayni zamanda birlik ve beraberliğimizin de güvencesidir. Bugün burada acılı annelerin başlattığı bu mücadele terörle mücadelede yeni bir başlangıç olacaktır.

AKBIYIK: BU MÜCADELEDE YANLARINDA OLMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

Diyarbakır annelerinin yanında olunması gerektiğinin altını çizen Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, “Çocukları için nöbet tutan annelerimizin bu davranışları öyle inanıyorum ki, yeni bir döneme ve yeni bir uyanışa vesile olacaktır. Ülkemizdeki tüm STK’ları tüm sanatçıları tüm kanaat önderlerini bu mücadeleye destek vermek üzere Diyarbakır’a bekliyoruz. Bu annelere destek vermek, bu mücadelede yanlarında olmak hepimizin görevidir. Diyarbakır’dan yükselen bu mücadele inşallah yaşanan acıların son bulmasına, terör örgütü ve işbirlikçilerinin bir kez daha diz çökmelerine vesile olacaktır. Annelerin çocuklarına, çocukların ailelerine en kısa sürede kavuşması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

TORU: YETER ARTIK BU ZULÜM BİTSİN

Kanal Urfa Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Toru da annelerin eylemine destek verdiklerini belirterek, “Ben özellikle bugün annelerimizin yanında olduğumuzu bizzat söylüyorum. Bu zulüm artık yeter. Yeter artık bu zulüm bitsin diyorum” ifadelerini kullandı.

BAKIR: DAHA ÇOK SES ÇIKSIN DİYE KENDİMİZCE KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır, “Karadeniz’den geliyorum. Karadeniz’de bahçede fındık toplayan, çay toplayan, denizde balık avlayan bütün annelerin buradaki annelere selamını getirdim. Onların üzüntülerini paylaştıklarını belirtmek istiyorum. Bütün annelerimizin dinimizde büyük yeri ve önemi var. Onların mutlu olması için herkesin, her bireyin çaba sarf etmesi gerektiğini düşündüğümüz için bizde buradayız. Burada daha çok ses çıksın diye kendimizce katkı sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ÜLKÜ: NASIL ONLARIN YÜREKLERİ YANIYORSA BİZİM DE YÜREKLERİMİZ YANIYOR

Muğla Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Serap Ülkü, “Bugün Anadolu Yayıncılar Derneği olarak buradayız. Onlar bizim annelerimiz. Onların yanında geldik. Nasıl onların yürekleri yanıyorsa bizim de yüreklerimiz yanıyor. Ama şunu gördük ki kadın isterse ülkeyi, her şeyi siyaseti bile değiştirebilir. Şu an evlatları için mücadele veren annelerimizin ellerinden öpüyoruz” diye konuştu.