AK Parti Gençlik Kolları il teşkilatı tarafından, “Yeni anayasa” değişikliği ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kültür Park’ta düzenlenen toplantıya Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, İl Başkanı Murat Öz ve gençler katıldı. Malatya’daki programına yetişebilmek amacıyla toplantıda ilk söz verilen isim Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop oldu.

Şentop yaptığı Konuşmada, bu dönem içerisinde yapılan her seçimin, her halk oylamasının kendisinden önceki bütün seçimlerden, oylamalardan daha önemli olduğunu dile getirerek, “16 Nisan da dahil olmak üzere yapılan her seçim bir öncekinden daha önemlidir. Önemli tarihi dönemlerde büyük tarihi olayların yapıcıları yaptığı işin tam olarak büyüklüğünü idrak etmekte acze içerisindeler. İstanbul’un fethiyle ilgili kronikler vardır. Osmanlı’da İstanbul’un fethini izleyebiliyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet Edirne’den İstanbul’u fethetmek için çıktığından bu yana her şey gün gün yazılmış. İstanbul’un fethini okuduğumuz zaman İstanbul’un fethi normal bir olay, olağan üstü bir durum yok. Çünkü yeniçeri ordusu gün gün saat saat olan biteni geçiyor. Bir anda olan hadiseden sonra gelişecek olanları zihinde beklenti olarak canlandırabiliyor. Olağanüstü gelmiyor. İstanbul’un fethini 10 sene sonra yazan tarihçi, diyor ki bir çağ kapanmıştır, bir çağ açılmıştır. Tabi bir çağ kapatıp, bir çağ açtığının farkında değil yeniçeri.  Aynen böyle bir dönem geçiyor. Bu gün farkında olmasakta 2002’den sonra yaşadığımız olayları 5 sene sonra yazan tarihçi sadece Türkiye de değil belki de dünyada bir çağı açıp bir çağı kapattığını farkında olmayacak. Bu yaptığımız işlerin büyüklüğünü zihnimizde canlandırmak, biraz geleceği zihnimizde tasarlamak gerek” dedi.

“YAPACAĞIMIZ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ DİĞERLEİRNDEN FARKLI”

Şentop, bugüne kadar 18 anayasa değişikliği yapılmış ama bu on dokuzuncu anayasa değişikliği diğerlerinden farklı diyerek, “15 Temmuz’da FETÖ’cüleri milletimizle beraber aşağıya attık. 14 sene içerisinde biz vesayet ile mücadele ettik. Siyaset yoluyla hukuki düzenlemeler yoluyla bunların hepsi fiili kazanımdır. Bunları hukuku hale getirip anayasa ile tescil ettirmemiz lazım ki değiştirilmesi mümkün olması. İşte 16 Nisan’daki anayasa bu yüzden öncekilerden farklı. İlk defa anayasanın felsefesine dokunuldu. Hükümeti millet seçince mesele bitiyor. Uzaktan kumanda ile ülkeyi yönetmeyi hiç kimse başaramayacaktır. Cumhuriyet tarihini bu en önemli değişikliğini Türkiye’nin seviye atlaması olarak görmemiz lazım. Bu bakış içerisinde de gençlere anlatmamız lazım. Gençlere bunu anlatmak daha kolay. Seçme yaşını indiren 18 e indiren AK Parti seçilme yaşını da şimdi 18’e indiriyoruz. Biz bununla bir yasağı kaldırıyoruz. Oy verene seçilme hakkı da veriyoruz. Bu dünyada 51 ülkede var Çin dahil. Genç kardeşlerimizin siyasete daha aktif katılmasını sağlayacak bir zemin sunuyoruz. Yapacağınız çalışmalara başarılar diliyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ramazan GÜRGÖZE ise, Üniversite konsey seçimlerinde, Cumhurbaşkanımızın ilimiz ziyaretlerinde ve şuana kadar halk oylaması sürecindeki planlama çalışmalarımızda yapmış oldukları görevlerden ve başarılardan dolayı AK Parti Gençlik Kollarını tebrik ederek, “Bu süreç içerisinde çok önemli işler yaptınız. İnşallah Elazığ’ın her noktasında ulaşmadığımız hiçbir seçmen kalmayacağına kadar çalışmalarımızı hep birlikte en önemlisi sizin gibi gençlerle yapacağız. İlimize teşrif eden genel başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

“BELKİ TÜRKİYE’DE BİR ÇAĞ AÇIP BİR ÇAĞ KAPATMANIN TARİHİ OLACAKTIR”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, “İnanıyorum ki siz gençlerin bu duruşu, iradesi, ortaya koymuş olduğunuz cesaret ve birlik beraberlik daha büyüyecek ve emin adımlarla geleceğe doğru yürüyecektir. Bizler inanan bir nesiliz davamız, inancımız var. Geçmişten gücümüzü alarak geleceğe emin adımlarla yürüyen insanlarız. Özellikle gençlik olarak idollerimiz var. Örnek aldığımız büyüklerimiz var. Gencimizin kendisine örnek alması gereken en önemli kişi HZ. Ali’dir. Çocuk yaşta davası ve inancı uğrunda vermiş olduğu mücadele bütün gençler için örnektir.16 Nisan’da vereceğimiz mücadele, 16 Nisan’a kadar yapacağımız çalışma, atacağımız her adım, konuşacağımız her genç bizim bir dava uğruna vermiş olduğumuz mücadelenin yansıması olacaktır. Türkiye’deki değişimin özeti olacaktır. Belki Türkiye’de bir çağ açıp bir çağ kapatmanın tarihi olacaktır. Başkanımızın dediği gibi İstanbul’un fethinin ne anlama geldiğini onlarca yıl sonra yazılan tarihlerden anlıyoruz. Biz bugün içinde yaşadığımız olayları biliyoruz. Bu olayları hissederek geleceğe bakıyoruz. Çok zaman geçemedi Türkiye’de 2000 yılında 12 yasından küçük çocukların kuran-ı kerim okuması yasaklanmıştır. Bugün milyonlarca gencimiz kuranı kerim öğreniyor. 2000 yılında imama hatip te ki öğrenci sayısı 50 binlerin altına düşmüştü özellikle kapatılmak istenmişti bugün bir milyonun üzerinde imam hatip öğrencisi var. 16 nisan da yapılacak oylama gelecek nesilleri çok daha etkileyecek önemli bir oylama olacaktır. Gecemizi gündüzümüze katarak 16 Nisan’a kadar çalışacağız. Sandıklardan büyük oranda evet oyu çıkacaktır. Elazığ’ın tek hedefi en yüksek oy oranlarının çıktığı iller arasında yer alıp şampiyon illerden olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ DARAĞACI RESMİNİ YERLE BİR ETMİŞTİR”

AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı konuşmada, “Elazığ 15 yıl içerisinde AK Partiye her girdiği seçim sürecinde çok büyük destekler verdi. Bu zaferlerin başarıların hep sizler gençlerimizle başardık. Bu süreçte de Türkiye tarihini en önemli tercihinin yapılacağı halk oylamasında siz gençlerle Elazığ’da büyük başarılara imza atacağımız biliyoruz. Bugüne kadar çok önemli işler başardınız. Sizlerle birlikte halk oylamasından çıkan evet sonucuyla beraber bugüne kadar vesayet odaklarının özlem duydukları o beklentilerini yerle bir edeceğiz. 1950-60 yılların arasında demokrat partinin 10 yıllık iktidarlık döneminde sivil inisiyatifin Türkiye’de başardıklarını hazmedemeyenler 1960 yılında bir başbakan Winxbet 2 bakanımız darağacına gönderdiler ondan sonra da darağacını bize resim olarak sunmaya başladılar. Ama cumhurbaşkanımız yola çıkarken şunu demişti “Biz kefenlerimizi giyerek yola çıktık”. Ve o darağacı resmini yerle bir etmiştir. Cumhurbaşkanımızın açtığı yol çok önemlidir. Biz inanıyoruz ki Türkiye’de AK Parti’nin kadroları lideriyle birlikte kefenini giyiyor ve giymeye devam edecektir. Bunu 15 Temmuz hain fetö darbe girişiminde bir kez daha ispat ettiniz çünkü o gece 14 yaşındaki gencimiz de 80 yaşındaki yaşlımızda bir daha bu ülkede başbakanlarını cumhurbaşkanlarını bölüp atmayacaklarını gösterdiler. Vesayet odaklarını beklentilerini sizin sayenizde boşa çıkaracağız” dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş da, “Gençlik Kolları il başkanını bu programı düzenlediği için teşekkür ediyorum. Sizlerin bu özgüveniniz ve özverinizi 16 Nisan’nın gecesine kadar korumanızı rica ediyorum. Şimdiye kadar ki tüm faaliyetlerimizde Elazığ öncü oldu. Yaptığı çalışmalarla gençlik kolları il başkanımız Türkiye’nin her tarafına örnek olacak çalışmalarla özellikle de üniversite gençliğinde yaptığı çalışmalarla gönlümüze taht kurdu hem de Türkiye gençliğine emsal oldu. Bizim işimiz burada bu güzel örnekliği görmek ve güzel örnekliği üstüne milletvekilleriyle belediye başkanı il başkanı ve gençlik arasındaki uyumu tüm Türkiye’ye yaymak ve buradan almış olduğumuz enerjiyi referandum sonuçlarına taşımaktır” diye konuştu.