Andımızı okudular, Danıştay’ın aldığı karara destek çıktılar.

Kamu Sen İl Temsilciliğinde gündem, Danıştay’ın öğrenci andının tekrar okutulmasına yönelik aldığı karar vardı, hedefte ise alınan karara karşı çıkan bir sendika.

“BUNLAR 2 YILDA BİR ORTAYA ÇIKAR”

İl Temsilcisi Atilla Çerkez, “Yargı kararı dedi ki öğrenci andı ayrıştırıcı değil, bilakis Türk milli kimliği oluşturması açısından birleştirici bir unsurdur. Değerli arkadaşlar, danıştaydan öğrenci andı kararına ilk tepki verenler arasında bir de adı memur sendikası olan ama yaptıklarıyla bağdaşmayan bir sendikacılık var. Bunlar 2 yılda bir ortaya çıkar, memuru toplu sözleşmede pazarlar, sonra 2 yıl boyunca ortalarda görünmezler. %4+3.5 zamma imza atıp, %24.5 enflasyona karşı gıkını çıkarmazlar. Memurlar ek gösterge beklerken, tek kelime edecek takati gösteremezler. Dolar 7 TL’ye ulaştığında alım gücünün korunmasına karşı bir tedbir önermezler”dedi.

“BİRLİK OLMAYA DAVET EDİYORUM”

İl Temsilcisi Atilla Çerkez, karara destek vererek, “Konu memur olduğunda rahat koltuklarından kalkamayanlar iş mili değerlerimize ve kavramlarımıza savaş açmaya geldiğinde ihanet bayrağını kapıp en önde koşuyorlar. Çözüm sürecinin akilleri, bölünmez sürecinin yol başçıları, FETÖ’cülerin hamilleri bunlar değil miydi? Milli ve manevi değerlerine önem veren tüm kamu görevlilerini, artık maskesi düşmüş, deşifre olmuş, tescilli memur düşmanı bu sendikalardan istifa etmeye ve konfederasyonumuz çatısı altında birlik olmaya davet ediyorum” diye kaydetti.