Ankara'da Orcik Şenliği Düzenlenecek

Ankara’daki Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ile Ankara’daki diğer Elazığlı dernekler tarafından 29 – 30 Eylül tarihlerinde Orcik Şenliği düzenlenecek. Çayda Çıra Parkı’nda gerçekleştirilecek olan şenlikte vatandaşlara ücretsiz orcik, öküzgözü üzüm ve peynirli ekmek ikram edilecek.

Ankara'da Orcik Şenliği Düzenlenecek

Ankara’da Elazığ’la ilgili başarılı çalışmalara imza atan Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı yine Elazığ’ın tanıtımına büyük bir destek olacak şenliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı ile Ankara’daki diğer Elazığlı Derneklerin katkılarıyla “Orcik Şenliği” gerçekleştirilecek.

Vakıf ve Çankaya Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda 2016 yılında Ankara’nın Oran Semti’nde Çayda Çıra Parkı açılmıştı.

Vakıf “Çayda Çıra” adını taşıyan parkta 29 – 30 Eylül tarihlerinde “Orcik Şenliği” düzenleyecek.

“İLKİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çağlar, “Parkın açılışında yaptığım konuşmada; bu park bundan sonra zaman zaman Elazığlıların buluşma noktası olacağını ifade etmiştim. Bugün düzenlediğimiz ORCİK Şenliği ile bunun ilkini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İki gün sürecek bu şenlikte; üzümün yan ürünlerinden doğal ve lezzetli ve kış gecelerinin aranan yiyeceği olan orciğin (cevizli sucuğun), üzümün sıkılması sonucu elde edilen şıranın kaynatılarak bulamaç yapılması ile başlayan yapım serüvenini izleyecek ve yapılmış olanlarını alıp, yiyebileceksiniz.

Coğrafi bölge işaret tescilinin verilmesi amacı ile kentimizin kültürel bir değeri olan ORCİK “Türk Patent ve Marka Kurumu” tarafından Elazığ adına tescil edilmiştir” dedi.

“ORCİK, ÖKÜZGÖZÜ ÜZÜM VE PEYNİRLİ EKMEK…”

Şenliğin iki gün süreceğini belirten Vakıf Başkanı Çağlar, “katılımcılar sadece Türkiye genelinde çokça talep gören orcikle tanışmayacak, bu kentin bir marka değeri olan ÖKÜZGÖZÜ üzümünün yanı sıra Elazığ'a özgü farklı bir lezzeti “Peynirli Ekmeği” de tatmış olacaklardır.

Özetle, yöremizin önemli ürünleri ile mevsiminde buluşmak adına Elazığ'a vakit bulup gidemeyenler için Elazığ'ı Ankara'ya taşımayı ve Ankaralılar ile buluşturmayı amaçladık. Güzel ve keyifli bir hafta sonu geçirmek dileği ile tüm Elazığlı hemşerilerimizi ve Ankaralıları ORCİK şenliğine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137