Ankara’da bulunan Elazığ derneklerinin bir araya gelerek kurdukları Ankara Elazığ Federasyonu ilk genel kurulunu yaparak yönetim kurulunu oluşturdu.

Elazığ Kültür Derneği, Baskil, Harput, Maden ve Sivrice/Hazar derneklerinin bir araya gelerek kurdukları Federasyon Başkanlığına Elazığ Kültür Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay getirilirken, yönetim kurulunda, Denek başkanlarının yanı sıra Ankara’da bulunan bürokrat ve iş adamları ile Elazığlı İş Kadınları Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’ta yer aldı.

ÇAKIRBAY: BU OCAĞIN TÜTMESİ İÇİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARDA BULUNACAĞIZ

Seçim sonunda bir açıklamada bulunan Federasyon Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay, federasyonun; üye dernekler ve hemşeriler arasında birlik ve beraberliği artırarak, sinerji etkisi oluşturacağını ve memleket menfaatine hayırlı hizmetlerde bulunma gayreti göstereceğini ve bu kapsamda yeni seçilecek, yönetim kurulu başkan ve üyelerinin bu ocağın tütmesi için özverili çalışmalarda bulunacakları inancında olduğunu ifade etti.

Oluşan federasyonun yönetim kurulu Prof. Dr. Haşim Çakırbay, Prof. Dr. Yasemin Açık, Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. Abdulbaki Türkoğlu, Ahmet Zorlar, Sezayi Çam, Sabri Uyanık, Süleyman Kürklüoğlu, Ahmet Ayaz, Erdal Açarlar, Cengiz Erdem, Ahmet Kaya, Memet Ali Evirgen, Hakan Çolak, Murat Yüngül’den oluştu.

Denetim Kurulu üyeliklerine ise, Prof. Dr. Mustafa Gül, Tahsin Tuncay, Kenan Tektemür’den oluştu.

Haber: Kevser Öz