Ankara’da çalışmalarını sürdüren Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı, milletvekilleriyle bir araya gelerek, şehrin sorunlarını masaya yatırdı.

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Semin Balık, Zülfü Demirbağ,  ile CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un katıldığı iftar programına Vakıf Başkanı Mehmet Çağlar ile yönetim kurulu üyeleri İrfan Yurten, Vedat Kent, Mustafa Turan, Murat Katipoğlu ve Erdinç Fırat katıldılar.

Vakıf yönetimi, milletvekilleriyle Elazığ'ın sorunları ve çözüm yolları hakkında istişarelerde bulundu.

Maden ilçesindeki heyelan riski hakkındaki görüşlerini açıklayan Milletvekilleri, devletin madenlilerin yanında olduğunu ve Ankara'da konunun çözümü için görüşmeler yaptıklarını dile getirdiler.

Elâzığ Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar da vakıf çalışmaları hakkında bilgiler vererek, Harput'un UNESCO Geçici listesine alınmasında büyük bir çaba gösterdiklerini ve bunun da gerçekleştiğini söyleyerek bundan sonraki kesin liste surecini Milletvekilleri ve şehirle beraber sürdürmek istediklerini ifade etti.

Çağlar, Nisan ayında Elâzığ’a getirdikleri turizm acenteleri konusunun çok önemli olduğunu, turizm mastır planı ile bir rotanın belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Harput Senfonisi'nin İstanbul, Ankara ve Elazığ'da sahnelendiğini belirten Çağlar, hedeflerinin bu müziği yurt dışına taşımak olduğunu, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğinin önemli olduğunu ifade etti.