Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı tarafından Ankara’da 2’ncisi düzenlenen, orcik şenliği son günde misafirlerini ağırladı.

ÇAĞLAR: ELAZIĞ’IN TANITIMINA KATKI VERMEMİZ LAZIM

Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “Mevsim olarak bu son 2 gün geçen haftaya göre biraz soğuk. Biraz yağışlı, biraz rüzgarlı olunca tabi etkinliği olumsuz etkiledi. Dün iyiydi. Yoğun bir kalabalık vardı. Şenlik gayet rahattı. Ama bugün sabahleyin yağmurun, arkasından rüzgarın oluşu bazı olumsuz şeylere neden oldu. Ama her şeye rağmen yine de hemşehrilermiz buraya geldi, hasret giderdiler. Elazığ ürünlerinden aldılar. Bundan son derece mutluyuz. Buralardan ders çıkarmamız lazım. Bu organizasyonları çok geniş çaplı hatta diğr illeri de katarak daha ses getirici, daha büyük organizasyonlar biçiminde gündeme getirmemiz ve Elazığ’ın tanıtımına katkı vermemiz lazım” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAR: ELAZIĞ YETERLİ ÖLÇÜDE TANITILMIYOR

Başkan Çağlar Elazığ’ın yeteri kadar tanıtılmadığını belirterek, “Elazığ yeterli ölçüde tanıtılmıyor. Elazığ yeterli ölçüde bilinmiyor. Hatta geçmiş birkaç sene öncesinde bu konuda yine Kanal Fırat Televizyonu’nun önemli bir ismi Furkan Dilaver Bey hem Kızılay’da hem İstanbul’da halkla görüştü. Elazığ’ı tanıyıp tanımadıkları konusunda bazı röportajlar yaptı. Oradan çıkarılan sonuçlar çok olumlu değildi. Elazığ’ın yeterli ölçüde tanınmadığını bende biliyorum. Elazığ’ı sadece ürünleriyle değil; sanatıyla, kültürüyle, Türkiye’nin gündemine taşımamız lazım. Musikisiyle taşımamız lazım. Harput senfonisini bir marka olarak çok öne çıkarmamız lazım. Sadece Harput senfonisi bizim vakfımızın bir eseri olmaktan çıkmalı. Şehirde bunu kucaklamalı. Biz bunu sadece ulusal düzeyde değil belki uluslararası düzeyde tanıtmalıyız. Bu şehrin tanıtılacak çok şeyi var. Malzemesi çok. Bu şehrin hikayesi var. Biz Türkiye’yi, bu malzemeyi çok yeterli ölçüde kullandığımıza bende inanmıyorum. Burada Sayın vekilim Gürsel Erol’un bu işlerde birçok konuda ben biliyorum. Bunları şehirler bütünleştirerek yapmalıyız. Sadece belirli vakıfların, derneklerin inisiyatifinde de olmamalı. Şehirde katkı vermeli. Belediyesiyle, valiliğiyle, üniversitesiyle olmalı” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ HER SENE ANKARA’DA KENDİ SESİNİ RAHAT DUYURABİLİYOR

Orcik Şenliğine katılan 23. ve 26. Dönem AK Parti Elâzığ Milletvekili Tahir Öztürk ise, “Buradaki amaç Elazığ’ı tanımak, Elazığ’ın ürünleri nelerdir? Bu ürünlerden nasıl faydalanırız? Tanıtmak hakikatten güzel. Buraya getirilen bizim yöremizin yıllardan beri özlenen, bilinen ürünleri. Bunlar; üzüm var, orcik var özellikle diğer kurutulmuş ürünler var. Peynirimiz var. Özellikle burada fırının kurulması, yapılması o da ayrı bir güzellik. Her şeyiyle Allah razı olsun mükemmel bir organizasyon. Buradaki vakıf yöneticileri, diğer dernek yöneticilerinin de desteği var. Onlara da teşekkür ediyoruz. Hakikatten Elazığ her sene Ankara’da kendi sesini rahat duyurabiliyor. Reklamını yapabiliyor. Bu güzel bir şey. Yapmamız da lazım. Ben diğer illerin stantlarına da gidiyorum. Erzurum günleri var, Kastamonu’ya da gittim. Onların da güzel ürünleri var. Ankara’da artık geleneksel hale geldi. Her sene bir yer var. Bana göre her sene değil de 2 senede bir yapılsa daha iyi olur gibi. Ama her sene yapılırsa burada Elazığlı hemşehrilerimiz de herkes Elazığ’a gidemiyor, getiremiyor. Bu ürünleri hemşehrilerimizin ayağına getirmek hakikatten güzel bir olay” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL