Anneler bu sefer mutfağa çocuklarıyla girdi, Elazığ’ın birbirinden güzel yemeklerini yaptı…

Fırat Anaokulu ve Yöntemim Anaokulu “Eğitimde Hamilik Projesi” kapsamında yemek yarışması düzenlendi.

DURGUNGÜL: ELAZIĞ’IN YÖRESEL YEMEKLERİNİ TANITMAK

Yöntemim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Durgungül, “Bugünde bir etkinlik yapalım dedik. Anaokulu öğrencilerimizin velileriyle yine Fırat anaokulumuzun veli ve öğrencileri hep beraber hem Elazığ’ın yöresel yemeklerini tanıtmak hem de tatlı bir yarış içerisinde bunları miniklerimize de göstermek. böyle bir projede yaptılar ben projede emeği geçen, projeyi düşünen katılımların hepsine özellikle hoş geldiniz diyorum teşekkür ediyorum” dedi.

ŞEKERCİ: HER AY BİR PROJEMİZ GERÇEKLEŞECEK

Yöntemim Anaokulu Müdürü Ayşe Şekerci, “Hami okul projesi kapsamında yürüttüğümüz bir etkinlik, Millî Eğitim Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu proje işte bir özel okul ve bir devlet okulunun teşvikiyle birlikte her ay bir projemiz gerçekleşecek. Bu ay çocuklarımıza yöresel lezzetleri unutturmamak adına onu tanıtım amaçlı bir etkinlik düzenledik” ifadelerini kullandı.

DEMİR: BİZİM HEDEF KİTLEMİZ ÖNCELİKLE ÇOCUKLARIMIZ

Fırat Anaokulu Okul Müdürü Nevin Demir, projede “Bizim hedef kitlemiz öncelikle çocuklarımız, çocuklarımıza kültürlerimizi, toplum değerlerimizi öğretmeye çalışıyoruz. Bunun yanında aile katılımı çok önemli. anne, çocuk veli ilişkisi çok önemli” dedi

SEYRAN: FASTFOOD ÜRÜNLERİNDEN UZAK SAĞLIKLI BESLENMEYİ TETİKLEMESİ GEREKİYOR

Araştırmacı Gazeteci Yazar Mehtap Özer Seyran ise, “ Elazığ mutfağını ve sağlıklı beslemeyi okullarda öğretmenlerimiz,  çocuklarımızı anaokulundan ilkokul, ortaokul, lise tam olarak aşılayıp tamamen fastfood  ürünlerinden uzak sağlıklı beslenmeyi tetiklemesi gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından annelerin, çocuklarıyla yaptığı yemekler jüri tarafından değerlendirildi.