Her yıl yüzbinlerce misafiri ağırlayan Harput, bir yaz sezonunu daha geride bıraktı.

Harput yaz sezonunda hem esnafını hem de gelen vatandaşın yüzünü güldürdü mü?

“HARPUT DEVAMLI BİR ADIM ÖNDE GİDER”

Harput mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, “Yaz sezonu biraz cıvıl cıvıl geçti. Esnaflarımız malum bu ekonomik krizden dolayı vatandaşlar biraz etkinlendi ama Harput her zaman ki gibi şenliğini, yoğunluğunu korudu. Bunun yanı sıra Fethi Sekin Mesire Alanı, Kültür Park, yeni yapılan Cip Mesira Alanı piknik yerlerinin bunların haliyle ister istemez Harput’a bir yan etkisi oldu. Ama Harput hiçbir zaman için prestijini kaybetmez. Harput devamlı bir adım önde gider. Çünkü Harput’un manevi havası, iklimi, türbeleriyle ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Bunun yanı sıra her geçen gün de Harput’ta çeşitli aktivitelerin oluğu, çeşitli daha güzel mekanların açıldığına şahit oluyoruz, görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“GİT GİDE KALABALIKLAŞIYOR”

Üniversitenin açılmasının, Harput için yeni bir sezon başlangıcı olduğunu belirten Muhtar Demirpolat, “Harput’ta bugün aşağı yukarı beş, altı tane otobüs vardı. Burası tıklım tıklımdı. Biz burada muhtarlığımızda ücretsiz çay ikram ediyoruz. Gelen vatandaşlar ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor. Şu anda okulların açılmasıyla birlikte aileler bu defa ya eşi geliyor, ya kendisi geliyor. Dışarıdan geliyorlar. Bugün Aydın’dan gelmişlerdi, Gümüşhane’den gelmişlerdi, İstanbul’dan gelen vardı, Marmaris Bölgesinden, İzmir’den, Ege Bölgesinden gelen vardı. Her zaman git gide kalabalıklaşıyor” şeklinde konuştu.

“BİZ TURİSTLERE İLGİ NOKTASINDA ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Harput’un sıkıntılarına da değinen Demirpolat, “Turistler geliyor. Bugün ben altı tane otobüse bindim, tek tek hepsiyle konuşma yaptım bana dediler ki; “muhtarım ben nakit çekeceğim, üzerimde para ile gezip korkmayayım diye sadece kredi kartı taşıyorum”. ATM yok bazı şeyler çözülürse, Harput’un turist sayısı daha fazla olur. İnanç turizmine burayı açmak istiyorsak; burayı eğer piknik alanından çıkarıp, inanç tuzimine açacaksak; öncelikle bu eksikliklerin çözülmesi lazım. Biz bu eksiklikleri çözmedikten sonra inanç turizmine de açamayız. Gelen turist sayısı çok fazla ama ne sütünüb biz yiyebiliyoruz, ne yoğurdunu biz yiyebiliyoruz ne kaymağını biz yiyebiliyoruz. Adamlar buradan çekip direk Malatya’ya gidiyor. Elazığ’a gidin diyoruz, Elazığ’da kapalı çarşımız var, orada orciğimiz var, pestilimiz var, sucuğumuz var, ağın leblebisi var diye tanıyoruz. Biz Elazığ’a indiğimizde ceza yiyoruz ama Malatya’ya gittiğimizde suyumuzu önümüzde, kayısımız otobüse konuyor diyorlar. Bunları turizm şirketlerinin de iyi değerlendirmesi lazım. Biz burada elimizden gelen turistlere bütün gücümüzle, çabamızla nasıl güzel bir şekilde ağırlayabiliriz, gönderebiliriz gayreti içerisindeyiz. Suya herhangi bir para almıyoruz, dolabımızdan soğuk su ikram ediyoruz, çay da yine öyle. Muhtar olarak bizim yapabileceğimiz bunlar. Düşün; senin hiçbir seçmenin değil sana hiçbir şeyi yok ama Harput kazanınca, Elazığ kazanınca sen kazanıyorsun. Elazığ kazanıyor, Elazığ insanı kazanıyor, Harput esnafı kazanıyor, topyekün elbirliğiyle hepimiz kazanıyoruz. Ama ufak tefek şeyler de bence Belediye’den değilde burada Milletvekillerimiz çözeceği, burada bir telefonla bir alo diyebilecek bir telefonda çözülecek şeyler. Biz özellikle kendilerinden rica ediyoruz, bunları da çözerlerse ikrama geçer” dedi.

“HARPUT HİÇBİR ZAMAN İÇİN PRESTİJİNİ KAYBETMEZ”

Muhtar Demirpolat, “Benim beklentim hiçbir zaman için Harput’ta aksine bir şey düşünmedim. Harput’ta her zaman ufkum açıktır. Bakabildiğim kadarıyla ufkum geniştir. Harput hiçbir zaman için prestijini kaybetmez. Harput her geçen gün daha güzelleşecek Allah’ın izniyle. Harput her geçen gün daha iyi olacak. Turist sayısı, ziyaretçi sayısı daha fazla olacak. O konuda herhangi bir şekilde kötümser bakmıyorum, iyimserim. Belediye’de bir şeyler yapıyor, Valilikte yapıyor, kötümser değilim, iyimserim. Ufkumuz açık, daha güzel şeyler olacak. Turist sayısı daha fazla olacak” diye kaydetti.