Apartman Sakinleri Yetkililere Seslendi

Deprem günü İstasyon Caddesi’nde bulunan Ölçücüoğlu Apartmanı’nın çatısında yangın çıkmıştı. Çıkan yangının nedeni GSM firmalarının kurduğu baz istasyonu olduğu açıklandı. Depremin ilk gününden bu yana dışarıda kaldıklarını, mağduriyetlerinin giderilmediğini ifade eden vatandaş yetkililere seslendi.

Apartman Sakinleri Yetkililere Seslendi

24 Ocak günü saat 20,55’te meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Ölçücüoğlu apartmanının çatısı yanmıştı.

“16 GÜNDÜR MAĞDURUZ”

Çıkan yangının nedeninin GSM firmasının çatıya kurduğu baz istasyonu olduğunu ifade eden apartman sakinleri, “Deprem esnasında bizim çatısında GSM operatörlerinin baz istasyonundan dolayı yangın çıktı. 16 gündür mağduruz. Sayın İçişleri Bakanımız devreye girdi. Onlar olmasaydı halen daha keşif için gelmezlerdi. Ama tekrar yöneticilerden, idarecilerden istediğimiz şu; GSM’e baskı yapıp bir an önce çatımızın yapılmasını istiyoruz. Mağduruz. 28 daire, 8 dükkana şu anda bundan dolayı suyu, elektriği veremiyoruz. Çatıdaki arızdan dolayı su elektrik veremiyoruz. Hepimiz sığıntı gibi bir yerlerde yaşıyoruz. Devlet milleti çadıra koyuyor. Bizim evimiz var evimizde hasar yok giremiyoruz. Fakat bundan dolayı hasarlı görünüyor, giremiyoruz. Su veremiyor, elektrik veremiyor. Bizim yöneticilerden tek istediğimiz bu. GSM firmasına baskı yapılıp bir an önce bizim sorunumuzun giderilmesi” ifadelerini kullandı.

“28 DAİRE DIŞARIDAYIZ”

Konuyu yargıya da taşıdıklarını ifade eden apartman sakinleri, “16 gündür mağduriyetimizi çeşitli mercilere ulaştırdık. Sayın bakanlarımızla görüşmek istedik fakat sürekli sahada oldukları için müsait olamadılar. Ama İçişleri Bakanımız ilk etapta devreye girip GSM operatörüyle diyalog kurdu, adliye ile diyalog kurdu. Tespit yapıldı. Fakat GSM operatörlerinin ilgisizliğinden dolayı; isim vermiyoruz ama gerekirse ileride onu da veririz. İlgisizliğinden dolayı çatımız yapılmıyor. Bakanlarımızdan istirhamımız şu; 28 daire dışarıdayız. Bir an evvel şu GSM operatörlerine baskı yapsınlar. Gelip çatımızı yapsınlar veya paramızı ödesinler biz yaptıralım” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Baz
Baz - 4 yıl Önce

Baz istasyonu bizim apartmanda (septioglu bulvari) yer alip yapmak istedi kabul etmedik.her ay daire başına belli bir miktar para vereceklerdi onu da yukselttiler yine kabul etmedik.kanser riski cok yuksek. Lutfen sehir merkezinde baz istasyonu mu olur bunlara izin vermeyin RABBIM beterinden korusun

şevket
şevket - 4 yıl Önce

parayı alıp ta izin verirken neredeydiniz

Ah ulen ah
Ah ulen ah - 4 yıl Önce

Baz istasyonu kurulıurken nerdeydiz. Verdikleri 2 kuruşu cebinize indirirken iyidi herşey

Sultan
Sultan - 4 yıl Önce

Baz istasyonunu sigortalatmislardir.
Hangi sirkete aitse gelsin ilgilensin.
Sirkette ayip ediyor devletten beklemesin.

Furkan demir
Furkan demir - 4 yıl Önce

Neyi bekliyor bu firma acele etsin.
binada kim muhatabi bu firmanin ugrassin.28 daire nedemek 50 kisi deprep yetmezmis bide yangin.
Sirket elini acele tutsun pisikolojik sorunlardan dolayi raporlarada tazminat ödersin.gidisat iyi deyil

Taylan
Taylan - 4 yıl Önce

insanlar dışarda sokakda çatırda yatıyor.. O bina sakinleri hep beraber şikayetde bulunsunlar haklarını arasınlar.. yüklü tazminat kaçınılmaz..

Mağdur
Mağdur - 4 yıl Önce

Bitek sorun çatımı evimiz yandı çocuklarımın geleceği yandı gençlik merkezini bizim barın ve beslenme ihtiyacımızı karşılıyor 3 tane öğrencim var bu 3 çocuğumun geleceği yandı ve halen Bi yetkili bize ulaşmadı sayın cumhurbaşkanım bize ulaşsın sesimizi duysun benim sorunum çocuklarımın geleceği

Elazigli
Elazigli - 4 yıl Önce

Bu yillar önce takildigi belli gelip kontrol etmedikleri icin eskimisti düstü.
Malesef hersey böyle yapiyorlar unutuyorlar.
Ya bir elektrikcini yolla yillik kotrol ettir.
Simdiki nesil akilli kabul etmiyor binasina cevresine semtine dahil..

SIRADAKİ HABER

banner137