Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri,  önceki gün televizyonumuz aracılığı ulaşım konusundaki sorunlarının giderilmesi yönünde yetkililere seslenmişlerdi.

Öğrencilerin seslerine kayıtsız kalmayan Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Cemil Apaydın, Kanal Fırat Ekranlarında Zülfü Bal’ın hazırlayıp sunduğu gün Başlıyor programına canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

İletişim Fakültesi dekanlığı ile koordine halinde olduklarını ifade eden Cemil Apaydın, fakülteye her yarım saatte bir sefer düzenlendiğini söyledi.

APAYDIN: İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞIMIZ İLE SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Apaydın, “Elazığ Belediyesi olarak İletişim Fakültesi Dekanlığımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Koordineli bir şekilde öğrencilerimizin ulaşım noktasındaki ihtiyaçlarını giderme gayretindeyiz. Dekanlığımız ile istişareli bir şekilde belirlenen saatlerde ELBÜS’lerimizle öğrencilerimizin ulaşımını sağlıyoruz. İletişim Fakültesi’ne sabah saat 07.00’dan başlayıp, saat 20.30’a kadar seferlerimizle hizmet veriyoruz. Özellikle sabah saatlerinde saat 08.00’a kadar neredeyse her on dakikada bir biz sefer düzenliyoruz. Sat 08.00’dan itibaren 20.30’a kadar her yarım saatte bir sefer düzenliyoruz. Arkalarımızın burada seferlerin azlığından bahsetmesi oldukça ilginç. Her yarım saatte bir sefer düzenliyoruz. Bununla yetinmiyoruz, İletişim Fakültesine ihtiyaç duyulması halinde bu saatlerin dışında ek seferler düzenliyoruz. İletişim Fakültesi’ne günde 29 sefer düzenliyoruz. Geçen yıl İletişim Fakültesi’ne düzenlediğimiz sefer sayısı 17 idi. Buna rağmen diyoruz ki; eğer ihtiyaç varsa İletişim Fakültesi dekanlığımızla görüşerek sefer sayılarımızı arttırabiliriz. Bu konuda arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yaparız. Düzenlemeleri yaparız, yine gözden geçiririz” ifadelerini kullandı.

APAYDIN: İSTENEN TALEPLER ÇOK DA MANTIKLI OLMAYAN BİR TALEP

Öğrencilerin fakülte araçlarına sivil vatandaşın alınmaması talebinin mümkün olamayacağını ifade eden Apaydın, “Öğrencilerin bir kısmı halktan ayrılmasını istemiş. İstenen talepler çok da mantıklı olmayan bir talep. Orada vatandaşlar daha doğrusu toplumun her kesimi bu toplu taşımadan istifade etmek zorunda. Biz Doğukent’ten kaldırdığımız ELBÜS’lerimizi İletişim Fakültesi’ne gidene kadar yolda kalan vatandaş binsin, öğrenci binsin, vatandaş binsin, böyle bir uygulama yapmamız doğru değil. Öğrencilerimizin böyle bir talepte bulunmaları da doğru değil. Bu konuya bir açıklık getirmek istedim ben” dedi.