Apple zaman zaman resmi internet sitesini bakıma almak amacıyla kapatabiliyor. Ancak Apple Store'nin kapanma nedeni her zaman bakım olmuyor. Daha önce de birçok kez kapanan Apple Store, yeniden açıldığı zaman fiyat güncellemesi de yapılmış olabiliyor.

Yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki artış nedeniyle Apple ürünlerine yeni bir zam bekleniyor. Dünya çapında birçok bölgede kapanması ise Apple'ın ürünlerine zam yapacağı iddialarını güçlendirdi.

Apple Store Türkiye kapatılmadı. Ancak bazı bölgelerde Apple Store sitesine giren kullanıcılar "Hemen döneceğiz" ve "Apple Store'da bazı güncellemeler yapıyoruz" ifadeleri ile karşılaşıyor.

Apple Store'nin kapandığı ülkeler arasında ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkeler de yer alıyor. Apple Store yeni bir ürün ekleneceği zaman da kısa bir süreliğine kapatılabiliyor. Ancak şirketin yakın zamanda ekleyeceği yeni bir ürün bulunmuyor. Dolayısıyla bazı ürünlerin fiyatının güncelleneceği tahmin ediliyor.

Apple, geçen ay düzenlediği etkinliğinin ardından Türkiye'de sattığı tüm cihazlara ortalama yüzde 17 ila 20 oranında zam yapmıştı. Zam sonrası iPhone 13 Pro Max'in bazı modelleri 42 bin TL'ye kadar yükseldi.

Şirketin ABD ve bazı Avrupa ülkelerindeki olası zammın Türkiye'ye nasıl yansıyacağı henüz bilinmiyor.