Arabalı Feribota Verilecek İsim Belli Oldu

İZDENİZ’in kahraman Fethi Sekin’in adını yarıştırmasına tepkiler büyüyor. Vatandaşlar, ilk gelecek gemiye şehidin adının direkt koyulmasını istiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İlk feribotun adı Fethi Sekin olacak” dedi.

Arabalı Feribota Verilecek İsim Belli Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşım şirketi İZDENİZ, filosuna 2 yeni feribot katmaya hazırlanıyor.

Gelecek 2 yeni geminin isimleri belirlemek için internet sitesinden anket başlattı.

3 Mart'a kadar sürecek ankette Pagos, Kadifekale, Barış 35, Nazım Hikmet, Fazıl Say ve Uğur Mumcu isimleri yer aldı.

MHP İl Başkanı Veysel Şahin'in, anketteki 6 ismi belirleyen Büyükşehir'e tepki gösterdi.

Şahin, İzmir Adliyesi'nde 5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristlerle canı pahasına çatışarak şehit düşen Fethi Sekin'in adının da ankete eklenmesini istedi.

Büyükşehir Belediyesi, ankette oylamaya sunulan 6 ismin yanına 7. isim olarak Fethi Sekin'i ekledi.

Vatandaşlar, bu sefer kahraman Fethi Sekin'in isminin direkt olarak gelecek ilk gemiye verilmesi ve ankette en çok oyu alan ismin de 2. gemiye verilmesi için sosyal medyada tek ses oldu.

'BUNUN ANKETİ OLMAZ'

Büyükşehir'in kahraman Fethi Sekin için sessizliğini koruması İzmirliler'in büyük tepkisini çekti.

Vatandaşlardan Cenk Giriş, "Böyle bir şeyin anketi dahi olamaz. Canını ülkemiz için feda ederek şehit olan Fethi Sekin'in ismi iki feribottan birine verilmesi zaten lazım. Bunu düşünmeye gerek var mı?" diye sitemde bulundu.

Tuhafiyeci Serdar Tohumoğlu, "Böyle bir tartışmaya bile girmek yersiz ve gereksiz. Fethi Sekin gibi bir şehidimizin ismi anketlerde olmaması gerekir. Direk ismi Fethi Sekin olsun. Başka bir isme gerek yok. İzmirli bir vatandaş olarak şehidimizin ismini feribotta görmek isterim. Böyle güzel bir görüntüyü kim görmek istemez" dedi.

Mehmet Demirtaş, "birinci feribota isim için uğraşmaya ne gerek var. Şehidimizin ismi yetmiyor mu. Bence İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ, ikinci feribotun ismi için ankete devam etsin. Böyle bir ayıba ortak olmasaydı sevinirdik. Canını hiçe sayarak tehlikeye atan ve şehit olan Fethi Sekin bu ülkenin ve milletin kahramanıdır" dedi.

'YANLIŞTAN DÖNÜN'

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ankete ise İzmir Elazığlılar Derneği büyük tepki gösterdi.

Dernek Genel Sekreteri Sosyolog Gökhan İlhan anketin yapılmasını büyük bir yanlış olarak gördüğünü söyleyerek, "İzmir'de düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'dir. İzmir'de son kurşunu vatan uğruna kahramanca sıkan da Fethi Sekin hemşehrimizdir. İsmini yaşatmak yakışırken anketin yapılması bile utanç vericidir! Bu neyin inadı bu nasıl bir aymazlıktır? İsmini anket seçeneği olarak koyduğunuz bu yüce şehidimiz, gözünü kırpmadan halkı için siper oldu. Umarım İzmir Büyükşehir Belediyesi bu büyük aymazlıktan ve yanlıştan bir an önce döner" diye konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “yeni gelecek iki feribota isim verilmesi için başlattığımız ankette, İzmir ve Türkiye’nin kahramanı Fethi Sekin’e vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet oylara da çok net bir şekilde yansıdı. Bizde bu isteği daha fazla geciktirmeden yerine getirme kararı altık. İlk feribotun adı Fethi Sekin olacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2020, 15:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MEHMET KÜNKÜL
MEHMET KÜNKÜL - 4 yıl Önce

ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANININ CENNET OLSUN.FETİ GAKKOM.AYRICA YAKIŞIR ABEME İZMİR E ELAZIĞ SENİNLE GURUR DUYUYOR.

SIRADAKİ HABER

banner137