Araç Muayene Ücreti Ne Kadar Oldu?

2021 yılında araç muayene ücretlerinde de değişikliğe gidildi. Araç muayene ücreti ne kadar oldu? Muayene ücretlerinde değişiklik var mı? İşte 2021’de uygulanacak araç muayene tarifesi...

Araç Muayene Ücreti Ne Kadar Oldu?

Araç muayene ücretlerinde tarife, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılarak, KDV dahil 189,98 lira ila 503,86 liraya yükseldi.

Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2021 yılı için yeniden belirlendi.

Söz konusu ücretlerde, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılı için belirlenen yüzde 9,11'lik yeniden değerleme oranında artışa gidildi.

2021 ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

Buna göre, KDV dahil muayene ücretleri; otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde 462,56 liradan 503,86 liraya, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklarda 342,2 liradan 372,88 liraya, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde 174,64 liradan 189,98 liraya yükseldi.

2021 Yılı Araç Muayene Ücretleri…

Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler: 503,86 lira

Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar:372,88 lira

Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler: 189,98

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2021, 16:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Serkan
Serkan - 3 yıl Önce

Keşke vatandaşlarimizida her yıl cekap yapabilsek. Bir araç kadar değerimiz yok

Ramazan alptiken
Ramazan alptiken - 3 yıl Önce

cok pahali biraz dusurulmeli

Kebir
Kebir - 3 yıl Önce

Ne yapılıyorda bir taksiye 372 lira alınıyor.Devletin bu işi bedava yapması lazım.Yok taşıt pulu vergisi,egzost,trafik sigortası ayrıca kasko ,nedir bu yahu.Yamtar gibi, köprüden geçenden bir akçe,geçmeyenden 2 akçe ,bir kat da dayak misali.Malmizin ortagimisiniz arkadaş.Alirken, satarken verirsin biter,nedir ,bu haraç kesme değil mi?heryil,heryil !Yeter beeee.

hüseyin kömürcü
hüseyin kömürcü - 3 yıl Önce

Merhaba Tüvtürk istasyonları kaldırılıp bu işi oto ekspertizlere verilmesi çok büyük önem taşımaktadır, hem aracın her tarafı didik didik inceleniyor hemde motorundan tutunda kaportasına kadar adam akıllı sürücüye bilgi veriliyor,
tüvtürk muayene istasyonları yok şase no okunmuyor yok motor no okunmuyor yok plaka lambası yanmıyor v.s v.s

elazığlı
elazığlı @hüseyin kömürcü - 3 yıl Önce

Arkadaşım bu haliyle herşeye itiraz ediyorsunuz. Yarın Experlere verilse 100 araçtan 10 tanesi ancak çıkar. Aracınızda yangın tüpü yok sağlık seti yok. sorulunca itiraz ediyorsunuz. expertiz dükkanınmı var.

Necati
Necati - 3 yıl Önce

50 TL den fazlası haramdır,çünkü bir emek yok.Birleri bu arada zenginleşiyor,devletde haybeden para kesiyor.Ne ala.

SIRADAKİ HABER

banner137