Elazığ'da yaşayan 90 yaşındaki eski Belde Belediye Başkanı Ahmet Bedreddin Saraç, aradan 70 yıl geçse de unutulmaz hatıralarının geçtiği okulunu ziyaret ediyor, öğrencilerle bir araya geliyor.

Başkan Sanaç, Elazığ Erkek Orta Sanat Okulu adıyla hizmete açılan ve daha sonra Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülen okuldan 1949 yılında mezun oldu.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünden iş makinesi ustası olarak emekli olup, kendi atölyesini kuran Başkan Sanaç, bir süre mahalle muhtarlığı, bir dönem de Harput Beldesi Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. 90 yıllık yaşamında bir dolu hatıralar biriktiren Sanaç için, geriye dönüp baktığında unutamayacağı mutluluklar yaşadığı dönemi okul yılları oldu.

Sanaç, hatıralarını yad etmek için ayda bir elindeki bastonuyla, ilerleyen yaşına rağmen mezun olduğu Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yolunu tutuyor. Derslere katılan, teneffüse çıkan Sanaç, bir araya geldiği öğrencilerle okul sevgisi ve hayat tecrübelerini paylaşıyor.

SANAÇ: SAĞLIĞIM EL VERSE, HAFTADA BİR DEFA OKULUMU ZİYARETE GİDERİM

Eski Belde Belediye Başkanı Ahmet Bedreddin Sanaç yaptığı açıklamada, eğitimin amacının vatana ve millete hizmet edecek çalışkan, ahlaklı, inançlı ve vatansever nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, bu yönüyle okullarda verilen eğitimin hem bireylerin hem de toplumun refah ve mutluluğu açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Anne ve babamın bu yöndeki telkinleri sayesinde okullu olmanın değerini anladım. Okul çok kıymetli bir yer. Öğretmen ve öğrenciler çok kıymetli. Bugün benim sınıf arkadaşlarımdan vali, milletvekili olanlar var. İnşallah bundan sonraki nesiller de okur ve vatanına hizmet ederler. Önemli olan vatana hizmettir. Okullar bilgili ve donanımlı nesillerin yetişmesine imkan sağlıyor. Bu nedenle öğrencilerin ve onlara eğitim veren öğretmenlerin okulun değerini tam anlamıyla bilmesi, onu sevmesi ve gereken ilgiyi okula göstermesi gerek. 90 yaşındayım ancak nüfusa 4 yaş küçük kaydedildiğim için kimlik yaşım 86. Okulun benim için ne kadar değerli olduğunu göstermek amacıyla ayda bir mezun olduğu okulu ziyaret ediyorum. Bende ne kadar büyük bir okul sevgisi varmış ki 70 sene geçmesine rağmen hala içimde kalmış. O sevgiyi göstermek için okula gidiyorum. Sağlığım el verse, haftada bir defa okulumu ziyarete giderim. Bu, okul sevgisidir. Bu evlatlar okusun, vatana hizmet için ellerinden gelen gayreti sarf etsinler. Geçmişte okullardaki imkanlar daha azdı. Bilgiye ulaşmak zordu. Bugün çocuklar ve gençler daha modern okullarda okuyor, bilgisayar, elektronik tahta gibi teknolojinin nimetlerinden faydalanarak eğitim görme imkanına sahip” ifadelerini kaydetti.

YEŞİLKAYA: ZİYARETİ ÖĞRENCİLERİMİZ ÜZERİNDE OLUMLU ETKİ YARATIYOR

Okul müdürü Yavuz Yeşilkaya, okullarının ilk mezunlarından olan Sanaç'ın zaman zaman kendilerini ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bedri amcamızın okulumuzu ziyaret etmesi öğrencilerimiz üzerinde çok olumlu bir etki yaratıyor. Okulumuzun eski mezunlarının bizleri ziyarete gelmelerini, öğrencilerimizle sohbet etmelerini gerçekten istiyoruz. Kendileri nostalji yaşarken öğrencilerimiz de ilk mezunlarla tanışmanın heyecanını hissediyor. Heyecanını, okul şevkini öğrencilerimize aktarmasını çok olumlu karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

ORAK: OKUMANIN ÖNEMİNİ DAHA İYİ ANLADIK

Öğrencilerden Adil Orak, Sanaç'ı tanıdıktan ve ondaki okul sevgisini gördükten sonra okula ve derslere olan ilgisinin daha da arttığını ifade ederek, “Sanaç'ı aramızd görmekten mutluluk duyuyoruz. Bedri amcanın 70 yıl sonra okuluna gelip, aramızda oturması, okula ve eğitime ne kadar çok değer verdiğini gösterdi. Onun bu davranışıyla okumanın önemini daha iyi anladık" diye konuştu.

YAVUZ: YILLAR SONRA OKULUN ZİYARETE GELMESİNİ TAKTİR EDİYORUM

Onur Yavuz ise Bedri Sanaç'ın duyduğu özlemle yıllar sonra okulunu ziyaret etmesini takdir ettiğini, örnek aldığını kaydetti.