6 yıl önce Arapgir’de yapılması planlanan ve yapımını İstanbul Karacahmet Sultan Dergahı tarafından desteklenen Cemevi için temel atma töreni düzenlendi.

Düzenlenen temel atma törenine; Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Karaca Ahmet Sultan Dergahı Başkanı Muharrem Ercan, yüklenici firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

CÖMERTOĞLU: GELECEĞE HAZIRLAMAK HEPİMİZİN HAKKI VE GÖREVİ

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçelerinde birlik ve beraberliğin var olduğunu belirterek, “Arapgir’de Alevi, Sünni ayrımı olmadan, Türk, Kürt ayrımı olmadan, insanı insan bilerek, kadim ilişkilerini kullanarak uzlaşımın hakim olduğu bir toplumu inşa etmek ve mekanlarını oluşturup bu mekanlar içinde edep, irfan ilişkisi ile geleceğe hazırlamak hepimizin hakkı ve görevi. Bu görevi üstümüze almış bulunmaktayız ve emeği geçen herkese müteşekkiriz. Özellikle bu işe niyet eden, başlangıcından bu yana emek vere. Hacı Bektaşi Veli derneğine ve yöneticilerine ve şu an yapımını üstlenen Karaca Ahmet Sultan Vakfına ve Muharrem dedeme, müteahhitliğini üstlenen cihan kardeşime çok teşekkür ediyorum” dedi.

ERCAN: HEPİNİZİN KATKILARI İLE HEPİNİZİN HİMMETLERİ İLE BURADA BİR İŞE GİRİŞTİK

İstanbul Karaca Ahmet Sultan Dergahı Başkanı Muharrem Ercan, toplumun katkıları ile Cem Evi yapımını üstlendiklerini ifade ederek, “Burası ne Muharrem Ercan’ın ne Haluk Cömertoğlu’nun. Burası tüm toplumun yeri. Hepinizin katkıları ile hepinizin himmetleri ile burada bir işe giriştik. Buraya geldiğimde bir tane Cem Evi olmadığından bahsedildi. Bir tane ibadet yeri yapılmış o da kız yurdu olduğu için, bize de kız yurdunda cem yapmak yakışmayacağından böyle bir şeye giriştik. Çoğu uzak dedi, çoğu yakın dedi herkes bir şey söyledi ama biz Ya Hak, Ya Muhammed, Ya Ali diyerek onlara sığınaraktan böyle bir yola çıktık. İnşallah Cenabı-ı Allah yüzümüzü kara çıkarmaz” ifadelerini kullandı.

Alevi Dedesi Halil Garipkuş’un ettiği duanın ardından Cem Evi’nin temeli atıldı.

Temel atma töreninde Gül Kardeşler, beyitleriyle yer aldı.

Arapgir’de yapılacak olan Cem evi temel atma töreninde lokma ve Aşure ikramı da yapılırken; semah gösterisi de yer aldı.