Arapgirliler Elazığ'a Bağlanmak İstiyor

Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin Kemaliye (Eğin) İlçe Belediye Başkanı’yla yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Arapagir – Ağın – Eğin sorunlarını istişare ederek bu üç ilçenin Elazığ’a bağlanması için çalışma yapılması konusunda istişare ettik” dedi. Arapgir Kültür Derneği’nin Arapgir’in Elazığ’a bağlanması için yaptığı çalışmalar Malatya’nın tepkisine neden oldu.

Arapgirliler Elazığ'a Bağlanmak İstiyor

Malatya’ya bağlı olan Arapgir ilçesinin Elazığ’a bağlanması için başlatılan çalışma Malatya kamuoyunda tepkilere neden oldu.

Malatya’da faaliyetlerini sürdüren Arapgir Kültür Derneği geçtiğimiz gün Erzincan’a bağlı Kemaliye İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Karaman’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Turgay Akşahin ve Danışma Kurulu Üyesi Av. İbrahim Kotan Belediye Başkanı Karaman’la bir araya geldiler.

MALATYA AYAĞA KALKTI

Gerçekleştirilen ziyaretin ardından Arapgir Kültür Derneği’nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama Malatya’yı adeta ayağa kaldırdı. Çünkü ziyaretin içeriğinde Malatya’ya bağlı Arapgir ilçesinin ve Erzincan’a bağlı Kemaliye (Eğin) ilçesinin Elazığ’a bağlanması konusu vardı.

ARAPGİR VE KEMALİYE’NİN ELAZIĞ’A BAĞLANMASI GÖRÜŞÜLDÜ

Arapgir’in Elazığ’a bağlanmasını isteyen Arapgir Kültür Derneği bu konuda bir çalışma yapmış ve çalışmalarının içeriğinde Arapgir’in ve Kemaliye’nin Elazığ’a bağlanması yer almıştı.

DERNEĞİN HESABINDAN YAPILAN PAYLAŞIM

Derneğin sosyal medya hesabından ise “Dernek Başkanımız, Turgay Akşahin ve Danışma Kurulu Üyemiz Av. İbrahim Kotan ile Eğin Belediye Başkanı Mehmet Karaman’ı ziyaret ederek Arapgir – Ağın – Eğin sorunlarını istişare ederek bu üç ilçenin Harput (Elazığ’a) bağlanması için çalışma yapılması konusunda istişare ettik” paylaşımı yapıldı.

ELAZIĞ’A BAĞLANMA İSTEĞİ ‘SKANDAL GİRİŞİM’ OLARAK YORUMLANDI

Derneğin hesabından yapılan bu paylaşımın ardından Malatya’da büyük tepki oluştu. Malatyalılar, Arapgirlilerin Elazığ’a bağlanma isteğine tepki gösterdi. Malatya’nın yerel basınında da konu geniş yer aldı. Yerel medya Arapgir Kültür Derneği’nin başlattığı çalışmayı skandal girişim olarak yorumladı.

DERNEK: KÜLTÜR BAĞIMIZ VAR

Sosyal medyada duruma tepki gösteren vatandaşlara dernek yöneticileri tarafından da cevap verildi. Elazığ’a bağlanmak istemediklerini dile getiren Malatyalılara derneğin hesabından “biz bu konuyu gündemimize aldık. Kültür bağımız var” gibi cevaplar verildi.

Kaynak: Malatyahaber.com

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Babos
Babos - 3 yıl Önce

Yav akıllı olun gardaşım Elazığ sahipsizlikten yakınıyorken birde siz mi sahipsiz kalasız ? Birizin Binali'si var,birizin Çalık'ı, Ağbaba'sı var bizim kimimiz var ? Aklızı başıza toplayın durun durduğunuz yerde sonra tırsdımbilik olursuz bizim gibi.

Nankör değilim
Nankör değilim @Babos - 3 yıl Önce

Ne kadar boş yorum yapılır denilirse senşn yorumunu göatereceğim.. Mesela sen memleketine ne yapmışssın. Hadi nasıl sahip çıkmıssın.. Kesın sokakda boş gezen, boş muhabbet yapan birisisindir

Elazığlı
Elazığlı @Babos - 3 yıl Önce

Babos nikli beyefendi sen sahipsizmisin ki ELAZIĞ 'IM sahipsiz olsun .Birilerine kızmışsın diye hırsını memleketimden çıkarma. Çok şükür benimde memleketiminde sahibi var. Sen kendini sahipsiz hissediyorsan o ayrı.

Asım Gürgöze
Asım Gürgöze - 3 yıl Önce

Öncesinden Elazığ ilimize bağlı olan ilçelerimizi geri istiyoruz geçmişteki siyasi zaafiyetten alınmış ilçelerimiz yüzünden nüfus oranına göre Büyükşehir olma hakkımız elimizden alınmıştır ilçelerimizin tekrar Elazığ’a bağlanmasını istiyoruz

hüseyin
hüseyin @Asım Gürgöze - 3 yıl Önce

çemişgezek unutulmuş

Alp
Alp - 3 yıl Önce

Gayet mantıklı. Bu 2 ilçe de Elazığ merkeze daha yakın. Kemaliye ve Arapgir Elazığ a bağlanmalı

Yukarı
Yukarı - 3 yıl Önce

Al baskili ver arapgiri

gakgo
gakgo - 3 yıl Önce

bence malatya da koomple elazığa bağlansın başka şekilde gelişeceğimiz yok :)

......
...... - 3 yıl Önce

Ağın zaten Elazığ 'ın ilçesi

Yılmaz uzun oğlu
Yılmaz uzun oğlu - 3 yıl Önce

Zaten bu ilçeler eskiden elaziğa bağlıydı eğer gerçekleşirse çok çok iyi olur bu ilçeler de gerçekten istiyorlarsa uzamasına neden olan bir şey kalmaz en kısa zamanda aramızda görürüz onlarda öz vatanına dönmesine çok sevineceklerine canı gönülden inanıyorum haydi hayırlısı olsun

Yılmaz
Yılmaz - 3 yıl Önce

Zaten eskiden de Arapkir Kemaliye de elaziğa bağlıyım iş eğer gerçekleşirse özüne dönmüş olurlar çok da iyi olur çalışmalarda ha güzel olmuş olur bende şahsım adına çok memnun olurum ginede hayırlısı bekleyip göreceğiz


SIRADAKİ HABER

banner137