Araştırma Komisyonu Üyeleri Elazığ Belediyesi’nde

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan ve depreme karşı alınabilecek önlemler ve zararlar ile ilgili inceleme yapmak üzere gece saatlerinde Elazığ’a gelen araştırma komisyonu üyeleri Elazığ’da ziyaretlerine devam ediyor.

Araştırma Komisyonu Üyeleri Elazığ Belediyesi’nde

TBMM’de ve depreme karşı alınabilecek önlemlerin ve depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan ve gece saatlerinde Elazığ’da olan araştırma komisyonu Elazığ’da ziyaretlerine başladı.

Komisyon üyeleri ilk olarak ziyaretlerine Elazığ Valiliği ile başladı.

Araştırma komisyonu üyeleri Elazığ Valiliği’nde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından yapılan çalışmalar ile ilgili Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve kurum müdürleri ve birim sorumlularından brifing aldı.

Ziyaretlerine Elazığ Belediyesi ile devam eden, araştırma komisyonu üyeleri Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından karşılandı. Heyet, Başkan Şerifoğulları’ndan toplantı salonunda bilgi aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) temsil edilen beş siyasi partinin ortak önergesiyle kurulan Deprem Araştırma Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı makamında ziyaret etti.

ŞERİFOĞULLARI: GÜVENLİ BİR ŞEHİR OLARAK GELECEĞE HAZIRLAMA NOKTASINDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Çalışmalarına ilişkin komisyon üyelerine teşekkür eden Başkan Şerifoğulları, “Elazığ-Sivrice merkezli 24 Ocak 2020’de yaşadığımız 6.8’lik deprem, ülkemizin ve şehrimizin bir gerçeği olan deprem felaketine karşın daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Şüphesiz geleceğimiz açısından atılacak en önemli adım depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı depreme dayanıklı hale getirmektir. Devletimizin desteğiyle kısa sürede şehrimizin eski yapı stokunun yenilenmesi adına güçlü adımlar atılmıştır. Can ve mal güvenliği esaslı oluşturulan planlama doğrultusunda şehrimizi yeniden yapılandırırken hedefimiz halkımızın güven içerisinde yaşayacağı, minimum riskin bulunduğu modern bir kent oluşturmaktır. Yaşadığımız afet sonrasında vatandaşlarımızın öncelikli acil ihtiyaçlarının karşılanması daha sonrasında ise kalıcı konutlara kavuşturulması için devletimizin gücünü hep yanımızda hissettik. Devletimizin güçlü desteğiyle şehrimizi güvenli bir şehir olarak geleceğe hazırlama noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Başkan Şerifoğulları daha sonra yaşanan 24 Ocak depreminin hemen hemen ardından Elazığ Belediyesi olarak yürüttükleri arama-kurtarma çalışmaları, depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesine ilişkin yürüttükleri çalışmalar, depremzedelerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına yürüttükleri sosyal belediyecilik çalışmaları ile kentsel dönüşüme yönelik çalışmalarına ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 17:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Savaş
Savaş - 3 yıl Önce

Ye iç ziyafet Çek kandır sömür ağırla yolla ...işte Elazığ ve kaderi ..

Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

BIRAK BUNLARI MILLETE GIT.ZATEN MAGDURIYETIN SEBEPLERI BUNLAR.BIR SEY CIKMSZ BU ISTEN.SANDIK ZAMANI LUTFEN GELIN COZUM ORADA

Klm
Klm - 3 yıl Önce

Elazığda sorunların en büyük sebebi belediye. Belediye başkanı uslu uslu takılıp bakanlara vatadaşın hiç bir sorununu iletmedi direnmedi. Elazığın menfaatini savunmadı. Yolları genişletmek ve güzel feraf projeler için bakanın karşısına geçip konuşmadı. Bu dönem de mücahit bile olsa bakanlardan merkezi bütçeden elazığın hayrına daha çok hizmet alırdı. Bu başkan iyi niyetli falan ama hizmet koparamıyor. İş bitirici değil. Deprem elazığ için büyük fırsattı heba etmiş oldu.

Nihat Şahin
Nihat Şahin - 3 yıl Önce

Araştırma üyeleri Elazığ’ın depremde yaşadığı sorunları idari amirlerin toplantı salonlarında slayt izleyerek rapor hazırlayacaklar gibi görünüyor.iki gün burda kalınacak zaten 1 gün bu şekilde geçti. Deprem de etkilenen bölgeler ve toplu kurada yaşanan sıkıntı gündeme getirilecek mi acaba

Kadir can
Kadir can - 3 yıl Önce

Depremin vurduğu insanları birde Elazığ belediyesinin saçma sapan imar revizyonu kararı ile aldığı inşaatlardaki Geri çekme ve Ada yerine Parsel uygulaması vurmuştur

dur.shn
dur.shn - 3 yıl Önce

Böyle adaletin Allah belasını versin

kamil gakgo
kamil gakgo - 3 yıl Önce

şimdi bunlar elazığa neye gelmiş?anlayan var mı?neyin komisyonu?hangi sorunu çözmüşler?Turist gibi sabah gelip akşam ankaraya dönüyorlar bunlardan elazığlıya hayır gelmez

ziya özmen
ziya özmen - 3 yıl Önce

vekil zülfü efendi utanmasa ordaki deprem mağdurlarını dövecek.Adamdaki sinire bak,milleti hor görmeler bağırmalar,el kol sallamalar.


SIRADAKİ HABER

banner137