“ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIĞI”

Fırat Üniversitesi Tarım ve Araştırma Merkezi tarafından, “Arı Yetiştiriciliği ve Hastalığı Semineri” verildi…

“ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE HASTALIĞI”

Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma Merkezi tarafından “Arı Yetiştiriciliği ve hastalığı” semineri verildi…

Aru üreticilerin ilgi gösterdiği seminerde konuşan Doç. Dr. İsmail Seven, ruhsatsız ilaçlara değindi ve üreticilere önemli bilgiler verdi.

“TAHAM’I FIRAT ÜNİVERSİTESİNE DAP’IN İŞ BİRLİĞİ İLE DAVET ETTİK”

Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, “Arı yetiştiriciliği birliği ile iş birliği yapıp burada üreticileri ve yetiştiricileri ile bugün TAHAM’ı Fırat Üniversitesine DAP’ın iş birliği ile davet ettik. Yaklaşık 100’e yakın yetiştiricimiz misafirimiz oldu. Arı yetiştiriciliğine akademik olarak ilk Fırat Üniversitesi ve DAP’la beraber ilk programımızı yapıyoruz ”dedi.

“BİZ BU PROGRAMLARLA ARICILIĞI DAHA YAYGIN HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Bölgede ciddi anlamda arı ölümünün söz konusu olduğunu belirten Arı Üreticileri Birlik Başkanı Fırat Canbay, “Üniversitenin uyguladığı bu program biz arıcılar için çok büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü bu güne kadar bölge arıcımız özellikle arıcılığını dededen babadan gördüğü şekilde uygulama yöntemi ile yapmaktaydı. Biz buna usta çırak olarak ifade etmekteydi. Bölgede ciddi manada yıllık ürün düşüklüğü ve arı ölümü söz konusuydu. Biz bu programlarla arıcılığı daha yaygın hale getirmeyi hedefliyoruz ”ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137