Arıcak'ta Üzüm Çalıştayı Yapıldı

Arıcak ilçesinde Üzüm Çalıştayı yapıldı.  Toplantıda ana hedefin tarım alanında ürün çeşitliliğini artırmak ve verimi yükseltmek olduğu söylendi.

Arıcak'ta Üzüm Çalıştayı Yapıldı

Arıcak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Üzüm Çalıştayı yapıldı.

Kaymakamlık binası toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya, İlçe Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selçuk Baysal, Ziraat Yüksek Mühendisi Tamer Uysal ve Serkan Candar, Ziraat Mühendisi Tezcan Alço, kurum müdürleri ile çok sayıda üretici katıldı. 

Üzüm yetiştiriciliğinin ilçedeki mevcut durumuna değinen İlçe Şube Müdürü Selçuk Baysal, üzümün insan beslenmesindeki yeri, ilin kültürel simgesi haline gelen pestil, orcik, pekmez ve sirke yapımı ile ilgili bilgi verdi. 

"Arıcak, 12 bin dekarlık alan ile ilimiz üzüm üretimine katkı sağlıyor"

Üzümün il için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz Ataş ise, “TÜİK verilerine göre ilimiz üzüm üretiminde Türkiye’de ilk 10’un içerisinde yer alıyor. Yetiştiricilik olarak baktığımızda ilimiz üzüm üretiminin çoğu merkeze bağlı Hoş ve Koruk köylerinde yapılıyor. Bunun yanında Arıcak ilçesi 12 bin dekarlık alan ile ilimiz üzüm üretimine katkı sağlıyor” dedi. 

"Ana hedefimiz ürün çeşitliliğini artırmak ve verimi yükseltmektir"

Kaymakam Mevlüt Şekerci ise, "Tarım alanında ilçemizde ana hedefimiz ürün çeşitliliğini artırmak ve verimi yükseltmektir. İlçemizin iklimi ve toprak yapısı buna elverişlidir. Ülkemizde bağcılık konusunda önde gelen illerden Tekirdağ’da bulunan Bağcılık Araştırma Enstitüsünden uzmanlarımız aramızdalar. Bizler biliyoruz ki yakın bir zamana kadar Arıcak’ta bağcılık ön plandaydı ve insanlarımızın geçim kaynaklarının başında gelmekteydi. Bağlara bulaşan hastalıktan dolayı üzüm bağlarının terk edilmesi veya beklenen ürünü vermemesine sebep oldu. Bu konu da bizleri, bir adım atmaya, bu sorunu çözmek için çalışma yapmaya teşvik etti. Bağcılık alanında bizlere konunun uzmanları tarafından bilgilendirme yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137