Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ile Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran ile Meclis Başkanı Salih Çakır’a nezaket ziyaretinde bulunarak, yeni dönem için başarılar dilediler.

"DTO Ülkemizin Önemli Bir Sivil Toplum Kuruluşudur"

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ziyarette yaptığı değerlendirmede, “Bugün Meclis Başkanımız Sayın Ahmet Yaşar ile birlikte Ülkemizin ve iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarında biri olan ve aynı zamanda TOBB çatısı altında birlikte hizmet vereceğimiz İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkanımız Sayın Tamer Kıran ile Meclis Başkanımız Sayın Çakır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Uzun yıllardan beri tanıdığımız ülkemizin bu iki değerli işadamı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılan İstanbul Deniz Ticaret Odası seçimlerinde üyelerin teveccühü ile yeni dönem için üyelerden yetki almışlardır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak nazik karşılamaları ve gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.

"TOBB Çatısı Altında Birlikte Hizmet Vereceğiz"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Tamer Kıran’da, Başka Arslan ve Yaşar’a başarılar dileyerek, kısaca İstanbul Deniz Ticaret Odası hakkında bilgiler verdi. Kıran konuşmasında, “Kısaca Deniz Ticaret Odası olarak da bilinmekte olan İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası, Türk deniz ticaret sektörünün önemli bir mesleki kuruluşu olup, merkezi İstanbul’dadır. Şubeleri ise İzmir, Bodrum, Marmaris, Antalya, İskenderun, Fethiye , Karadeniz Ereğlisi, Batı Karadeniz Bölgesi ve Kocaeli Şubesidir. Ayrıca, Ankara’da bir İrtibat Bürosu ve Türkiye’nin tüm kıyı il ve ilçelerinde temsilcilikleri vardır. Deniz Ticaret Odası ilk olarak 26 Ağustos 1982’de İstanbul Deniz Ticaret Odası olarak kurulmuş ve daha sonra faaliyet alanı Marmara Denizi Bölgesi, Türkiye’nin Ege kıyısı ve Akdeniz kıyısı bölgelerini ve nihayet ülkenin Karadeniz kıyısını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Deniz Ticaret Odası’nın en önemli amacı; denizcilerin ortak ihtiyaçlarının karşılanması ve denizcilik mesleğinin geliştirilmesinin sağlanmasıdır. Yönetim Kurulumuz ve Meclisimizle birlikte inşallah Ülkemize hizmetlerimize devam edeceğiz. Sayın Başkanımız Arslan’ın da ifade ettiği gibi inşallah TOBB çatısı altında ülkemizin ekonomik büyümesine ve istihdamına katkı sağlamak için elimizden gelen gayreti hep birlikte göstereceğiz” şeklinde konuştu.