Pazar günü yapılacak ETSO seçimlerine sayılı günler kalmasına karşın seçim çalışmalarına devam eden ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan Elazığ’ı kalkındırmak ve hak ettiği noktalara taşımak için 1 Nisan’da oy kullanacak ETSO üyelerinden beyaz listeyi desteklemelerini istedi.

Açıklamalarına şehitlerimize rahmet ve ordumuza başarılar dileyerek başlayan Arslan “Öncelikli olarak, muaffakiyet ve selametleri için dualarımızı ve desteğimizi esirgemediğimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için sınır ötesi müdafaada bulunan kahraman askerlerimize Rabbbimden muaffakiyetler dilerim. Bu müdafaa esnasında şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar dilerim, mekanları cennet ruhları şad olsun. Gazi olan kardeşlerimize de Allah'tan acil şifalar dilerim” dedi.

“ELAZIĞ'I CAZİBE MERKEZİ YAPARAK MARKA ŞEHİRLER ARASINA GİRMESİNİ SAĞLAMAK VAZGEÇİLMEZ HEDEFİMİZDİR”

ETSO Başkanlığı’na Elazığ’ı kalkındırmak ve ekonomik olarak büyütmek için aday olduğunu vurgulayan Arslan, “İlimizi kalkındırmak ve siz değerli üyelerini ekonomik anlamda büyütmek için aday olduğumuz ETSO başkanlığı seçim sürecinde iki yılı geride bırakmış bulunuyoruz. Beraber yola çıktığımız Elazığ'ın en tecrübeli, donanımlı isimleri olan grup arkadaşlarımızla sizlere hizmet etmek için ETSO yönetimine aday olduk. Elazığ’ın potansiyellerini açığa çıkarmak, ekonomik anlamda layık olduğu yere taşımak temel amacımızdır. Ekonomik anlamda güçlü, kalkınmış Elazığ'ı cazibe merkezi yaparak marka şehirler arasına girmesini sağlamak vazgeçilmez hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

“BİZE YAKIŞAN BİR ÜSLUPLA HAREKET ETTİK”

Seçim süreci ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Arslan “Seçim süreci boyunca hiçbir zaman kırıcı üslup kullanmadık, ötekileştirici söylemlerde bulunmadık, ne olursa olsun mutlaka kazanmalıyız anlayışıyla hareket etmedik. Elazığ’da hepimiz biriz, beraberiz, ancak birlikte güçlüyüz. Elazığ ve Elazığ’lı için varız" bilinci ile birleştirici bütünleştirici anlayışı hakim kılmaya çalıştık. Hizmet yarışında esas amacımız şahısların kazanması değil Elazığ'ın kazanmasıdır. Seçim sürecinde zaman zaman hoş olmayan durumlarla karşılaşsak da sahte hesaplarla asılsız isnat ve yakışıksız ifadelere maruz kalsak da duymazdan geldik, ciddiye almadık sabırla ve hoşgörüyle karşıladık yani bize yakışan bir üslupla hareket ettik. Onun için artık son noktaya geldiğimiz bu süreçte kalbini kırdığımız, üzdüğümüz herhangi bir hemşehrimiz varsa, haklarını helal etmelerini rica ediyorum” dedi.

“DEĞİŞİME AYAK UYDURMAK İLİMİZ İÇİN ŞU ANA KADAR HAYAL OLMUŞTUR“

İllerin gelişmesinde en önemli yapının ticaret ve sanayi odaları olduğunu vurgulayan Arslan “İllerin ekonomik anlamda en önemli dinamik gücü ve lokomotifi ticaret ve sanayi odalarıdır. Odalar illerin kalkınma stratejilerini planlamak ve ekonomiyi canlı tutmak zorundadırlar. Bu amaçla tekamül etmiş bu kuruluşlar profesyonel, çoğulcu, katılımcı, şeffaf hesap veren dinamik bir anlayışla yönetilmek zorundadır. Rekabet şartlarına baktığımızda Dünya’da Türkiye’de ve bölgemizin rekabet şartlarının hızla değiştiğini görüyoruz. Ancak bu değişime ayak uydurmak ilimiz için şu ana kadar hayal olmuştur. Bu hayali gerçekleştirmek için ilk önce bölgemizi sonra Türkiye ölçeğini benimsemek zorundayız. Küresel rekabet akımları yakın illerimize geldiği halde Elazığ’a doğru kaymakta gecikmiştir. İlimiz havacılık, savunma, gıda, sağlık, ulaştırma madencilik ve mobil tabanlı sektörler ile yenilenebilir enerji gibi konularda oldukça yüksek potansiyele sahiptir. Şirketlerimizin pazar finans ve düşük maliyet problemlerini çözerek yeni şartlara ayak uydurmasının bireysel ve sektörel büyüme çabalarıyla olacağını biliyoruz. Bunu sağlamak için ise ETSO nun yol gösterici öncü problem çözücü ve ilgili taraflarla kuruluşlarımız arasında bir köprü vazifesi görmesi gerektiğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ'A YENİ BİR VİZYON KATMAK VE ELAZIĞ'I DAHA İLERİ TAŞIMAK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK”

Elazığ’ı ileriye taşımak için ETSO başkanlığına aday olduğunu belirten Arslan “Biz Elazığ'a yeni bir ekonomik vizyon katmak ve Elazığ'ı daha ileri taşımak için bu yola çıktık. İlimiz kendi bölgesindeki ve yakın bölgelerdeki iller ile ekonomik gelişmişlik anlamında rekabet şansını her gün yitiren, üretim, istihdam, ihracat pazarlama ve büyüme gibi parametrelere bağlı olarak son 13 yıl boyunca 35. ve 40. sıralar arasında gidip gelen bir tablo içindedir, bunun en büyük sorumlusu ETSO’dur. İlimizin gururu diyebileceğimiz işletmelerde atılım yapmak, ticari anlamda üzerimizdeki ataletten kurtulmak, karlılığı arttırmak, bütün sektörlere ivme kazandırmak için yola çıkmış bulunuyoruz. İlimizi ileri teknoloji ile üretim yapan yerli ve milli küresel ölçekli savunma sanayi firmaları başta olmak üzere birçok konuda yatırım yapılabilir cazibe merkezi bir il haline getirmek, bu sektörlere bağlı yan sanayiyi oluşturmak ve bu sayede yeni istihdam alanları ile on binlerce işsizimize iş bulmak için ETSO Başkanlığı’na aday olduk" diye konuştu.

“BAHANE DEĞİL DAİMA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR ETSO VAAT EDİYORUZ”

Göreve gelmeleri halinde ETSO’nun Elazığ’a ışık tutan bir yapıya dönüşeceğini bahane yerine çözüm üreten bir ETSO oluşturacaklarını belirten Arslan, ”Elazığ'daki iş dünyasına toplumumuza ışık tutan, vereceği hizmetlerde eşit muamelenin, nezaketin, doğruluğun, hesap verebilirliğin, süratin ve etkinliğin saygınlığın farkında olan bir ETSO vaat ediyoruz. Siz değerli üyelerimizin problemlerini modern ve profesyonel bir bakış açısıyla çözen, ekip ruhunu, katılımcılığı ön plana çıkaran, bahane değil daima çözüm üreten, hizmette kalite felsefesini benimsemiş kendisini sizlerin geleceğine adamış ve bu hedefin kutsal olduğuna inanmış bir ETSO vadediyoruz. Yaptığımız işlerde ve yürüttüğümüz faaliyetlerde şeffaf ve hesabını verebilen mesleki sorumlulukla hareket edeceğiz. ETSO’yu yönetirken sadece heyecanı değil, sabrı, sağ duyuyu, ortak aklı ve profesyonelliği esas alacağız“ ifadelerini kullandı.

“BEYAZ LİSTEYE DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

ETSO üyelerine de seslenen Arslan “Bizim geleceğe dönüp umudumuz, heyecanımız azmimiz ve enerjimiz var. Gelin bu heyecana, umut ve kararlılığa sizde oylarınız ve dualarınız ile destek verin. Hizmet edelim ve hep beraber büyüyelim İstanbul'un caddelerini, Ankara'nın sokaklarını İzmir'in Bursa'nın ve Adana'nın meydanlarına Elazığ'ın yerli markaları ve ürünleriyle donatalım. Bizler Elazığ sevdalısıyız. Çünkü biz dualarla dükkanı açan siftah olmazsa bile rızkı verenin Allah(C.C.) olduğunu bilen karamsarlığa kapılmadan ‘hamdolsun’ diyen ve öylece kepenk kapatan bir geleneğe sahip esnafız tüccarız. Biz her hususta mayası sağlam olan vazgeçen ve korkan değil kanıyla canıyla malıyla mücadele eden bir bölgenin ve kültürün çocukları, esnafları ve tüccarlarıyız. Biz Elazığ’ımız, daha zenginleşsin diye aylarını yıllarını veren KOBİ leriz, girişimcileriz, sanayicileriz. Biz çalıştırdığımız her insanın bir aile olduğunu onların rızıklarına vesile olmanın dualarını almanın mukaddes bir vazife olduğuna iman edenleriz. Sizler destek verir Allah da takdir ederse seçileceğimiz bu makamı çözüm makamı olarak kullanacağız. Elazığ’ımızın geleceği için beyaz bir sayfa açacağımız 1 Nisan günü yapılacak seçimlerde beyaz listeye desteklerinizi bekliyoruz . Davamız büyük ve güçlü Türkiye sevdamız gelişmiş Elazığ’dır. Allah (c.c) gönlümüzü zengin, emeğimizi ve kazancımızı bereketli etsin, milletimizin birlik ve beraberliği daim olsun” dedi.