Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, hükümetin başlattığı enflasyonla mücadele programına tam destek geldi.

“UZUN YILLAR BOYUNCA DURDURARAK KONTROL ALTINA ALMIŞTIK”

Üyeleriyle birlikte basının karşısına çıkan Başkan Asilhan Arslan, “Ekonomik olarak ülkemizin zor bir süreçten geçtiği malumunuz. Uzun yıllardan beri Türkiye’miz ekonomik olarak gerek enflasyon, gerek faiz, gerekse döviz anlamında gerçekten ok stabil dönemler yaşadı Enflasyonumuzu, faizimizi, tek haneli rakamlara düşürmüştük. Dövizin anlamsız büyümesini uzun yıllar boyunca durdurarak kontrol altına almıştık. Fakat geçtiğimiz 7-8 aylık dönemde özellikle dış ülkelerin yaptığı manipülasyonlarla ülkemizi diz çöktürme adına özellikle döviz kaynaklı ciddi bir baskı altına girdik. Bu baskı neticesinde de dövizimiz istemediğimiz rakamlara, ülkemizin ekonomisinin hak etmediği rakamlara çıktı” ifadelerini kullandı.

“SONUNA KADAR DESTEK VERİYORUZ”

Arslan, “Türkiye Odalar Borsalar Birliği olarak Hazine Bakanlığımızın liderliğinde yürütülen enflasyonla mücadelenin kampanyasına bizlerde Odalar Borsalar Birliği üyesi olarak sonuna kadar destek veriyoruz. Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin 81 ilde 160 ilçede tüm yapıları, tüm başkanlıkları, tüm odaları bu enflasyonla mücadele projesini benimseyip bu kampanyayı sahiplendiler ve Elazığ’ımız da sahiplendi. Bunun lansmanını yapıyoruz şu anda” şeklinde konuştu.

“BU 406 ÜRÜNLE ALAKALI MÜCADELEDE ÇOK DAHA ETKİLİ OLACAĞIZ”

Sosyal medya üzerinden başlatılan çağrılara kısa sürede cevap geldiğini ifade eden Başkan Arslan, “İnsanlarımızın, halkımızın kişisel ihtiyaçlarını, zaruri ihtiyaçlarını giderme adına ihtiyaç duydukları ürün grupları. Bu 406 ürünle alakalı mücadelede çok daha etkili olacağız. Bu bizim vazgeçilmezimiz. Önceliğimiz bunlar olacak. Dün itibariyle Hazine Bakanlığımızın açıkladığı rakamlara göre de bin 200 tane firma enflasyonla mücadele noktasında ki kampanyayı destekleme kararı almış. Bu da çok güzel bir rakam, çok güzel bir gelişme. Bizler de bugün sosyal medya marifetiyle ilk olarak bu kampanyamızı ilimizde tüm üyelerimize, esnaflarımıza, tüccarlarımıza duyurduk. Ve sosyal medyaya düştüğü andan itibaren telefonlarımız çalmaya başladı ‘Başkanım biz de bu kampanyayı destekliyoruz lütfen afişler hazırlatın tüm işyerlerimizde bu afişlerle biz de halkımızı bilinçlendirelim biz bu kampanyanın içinde varız’ dedi” diye konuştu.

“BU KAMPANYA GERÇEKTEN ÇOK ÖNEM ARZ EDİYOR”

“İyi dost dar günde belli olur” sözleriyle çağrısını yineleyen Arslan, “İyi dost dar günde belli olur. O mantıkla ticarette her zaman kazan kazan politikası vardır ama özellikle önümüzde bulunan kış aylarını sonbahar aylarını daha iyi bir şekliyle geçirebilmemiz adına insanlarımızın daralmamasına yardımcı olma adına bu kampanya gerçekten çok önem arz ediyor. Tüketimin durmaması lazım. Bu kampanya şunu da gerektiriyor. Nedir? Biz diyoruz ki tüketimde kesinlikle ve kesinlikle kısıtlamaya gitmeyelim. Eğer kısıtlamaya gidersek ekonomimiz daralır. Bu daralmayla birlikte Allah korusun işçi çıkarmaları, üreten firmalar veya satış yapan firmalar işçi çıkarma noktasında bir duruş sergilerlerse maliyetlerini kontrol altına alma adına toplumun geneli bundan zarar görür. Biz birlikte varız, birlikte üreterek, birlikte tüketerek, zorlukları birlikte aşarak varız, var oluruz. Dada da güçleniriz” diye kaydetti.