Arslan, Kovancılar Esnafıyla Buluştu

1 Nisan’da gerçekleşecek olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) seçimleri kapsamında Kovancılar esnafı ile bir araya gelen ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan Kovancılar’ın Ekinözü köyünde kendileri tarafından kurulan güneş enerjisi santralini de ziyaret etti. Arslan santralde yaptığı açıklamada, Kovancılar’ a önümüzdeki günlerde 300 megavat enerji üreten bir organize sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini verdi.

Arslan, Kovancılar Esnafıyla Buluştu

1 Nisan’da gerçekleştirilecek ETSO seçimleri kapsamında yaptığı ziyaretlere hız kesmeden devam eden ve gittiği her yerde büyük bir ilgi ile karşılanan ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan’ın son durağı Kovancılar ilçesi oldu.

Kovancılar’ da büyük bir coşku ve heyecanla karşılanan ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan Kovancılar esnafından ve halkından büyük bir ilgi gördü.

Kovancılarlı vatandaşlar Arslan ile tokalaşmak için adeta birbiriyle yarışırken Kovancılarlı esnaflar 1 Nisan’da gerçekleşecek ETSO seçimlerinde Arslan’ı destekleyeceklerini belirttiler.

“ARSLAN’IN ORTAYA KOYDUĞU PROJELER, ELAZIĞ’IN İHTİYACI OLAN PROJELER”

1 Nisan’da gerçekleşecek seçimde gönüllerinin Asilhan Arslan’dan yana olduğunu belirten Kovancılarlı esnaflar,  Asilhan Arslan’ın ortaya koyduğu projelerin Elazığ’ın kalkınması için gerekli olan ve Elazığ’ın ihtiyacı olan projeler olduğunu ifade ettiler.

ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan’ın ilçelerini ziyaret etmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını da belirten Kovancılarlı esnaflar Arslan’ın ilçelere organize sanayi bölgeleri kurulması ile ilgili olarak ortaya koyduğu projeyi de sonuna kadar desteklediklerini kaydettiler.

“BU MEMLEKETTE ORTAKLIK OLMAZ DİYENLERE EN BÜYÜK CEVAP BU SANTRALDİR”

Kovancılar esnafını ziyaret eden ETSO Başkan Adayı Asilhan Arslan Bingöl Caddesi esnaflarını ziyaret ettikten sonra ekibiyle birlikte kendileri tarafından kurulan ve Türkiye’nin en büyük lisanssız güneş enerjisi santrallerinden olan Ekinözü Güneş Enerjisi Santrali’ni de ziyaret etti.

Arslan tesiste yaptığı değerlendirmede, “Seçim çalışmalarımız kapsamında grup temsilcisi işadamı arkadaşlarımızla birlikte Kovancılar ilçemizi ziyaret ediyoruz.  Bu kapsamda ziyaret ettiğimiz Kovancılar’ın Ekinözü köyüne kurduğumuz ve Türkiye’nin en büyük lisanssız güneş enerjisi santrallerinden biri olan bu tesisin çok önemli bir özelliği bulunmaktadır. Bu proje çok ortaklı bir yapı ile oluşturulmuştur. Burada işletme maliyeti en düşük seviyede tutularak maksimum derecede enerji üretimi gerçekleştirme amaçlanmaktadır. Bu memlekette ortaklık olmaz diyenlere  en büyük cevap bu santraldir. Bu santral aile şirketleriyle birlikte yaklaşık 50 ortaktan oluşmaktadır. Ortak yönetim sistemiyle yürütülen santral Kovancılar’a Elazığ’a ülkemize katma değer sağlayacak ve bölge insanına iş aş sağlayacak bir projedir. Bu proje ile bugün bu bölgenin insanları istihdam edilmektedir” dedi.

“KOVANCILAR’DA 300 MEGAVAT ENERJİ ÜRETEN BİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK”

Tesisin kuruluşu sırasında kendilerine destek verenlere teşekkür eden Arslan önümüzdeki günlerde Kovancılar’ a enerji ihtisaslı bir organize sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini verdi.

Arslan, “Biz projeyi uygularken Kovancılar’dan Ekinözü ve çevre köylerden çok büyük destekler gördük. Vermiş oldukları desteklerden dolayı kendilerine sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu projeyle birlikte Kovancılar’a güneş enerji ihtisas bölgesi kurulması içinde çalışmalar yürüttük. Birlikte çalıştığımız iş insanları ve akademisyenlerimiz ile birlikte bir proje ortaya koyduk. Valilik Yatırım Koordinasyon Merkezi kanalıyla bu projemiz hayat buldu. Bütün fizibilite çalışmalarını biz üstlendik. Bakanlık onayını da aldık. Önümüzdeki günlerde Kovancılarda 300 megavat enerji üreten bir organize sanayi bölgesi kurulacak. Biz ETSO çatısı altında çok ortaklı bir yapıya sahip bir şirket kuralım ve Enerji Bakanlığı’nın ihalesine talip olalım, yatırımı yapan da kazanan da Elazığlı olsun istiyoruz. Bu projenin sonuna kadar takipçisi olduğumuzu da belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.          

  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137