Arslan: Ramazanda Aksatılan Sağlık Kontrolleri Mutlaka Yapılmalı

Oruçlar tutuldu, 11 ayın sultanı ramazana veda edildi. Bayram tatlıları, yemekleri derken beslenme dengesi de sarsıldı. Peki, bayramdan sonra sağlıklı bir yol izlememiz için bizi nasıl bir süreç bekliyor işte uzmanından tüyolar.

Arslan: Ramazanda Aksatılan Sağlık Kontrolleri Mutlaka Yapılmalı

Bayramın bitmesiyle birlikte eski beslenme alışkanlıklarımıza dönüşte başladı. Ancak bayram sonrasında sağlık kontrolleri aksatılmaması konusunda uzmanlar uyarıyor.

ARSLAN: MUTLAKA KONTROLLERİMİZİ YAPTIRMAMIZ GEREK

Anadolu Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Serpil Arslan, “Mideyi bir anda doldurmamak, tıka basa zorlamamak için de daha az az öğünleri tüketip biraz daha sıklaştırarak devam etmelerini kesinlikle önereceğiz. İlaç dozlarını Ramazan boyunca değişiklik yaptılar. İftar sahur olarak kullanmaları gerekti. Şimdi normal diyetle beraber yine ilaç saatlerimizin de değişmesi gerekecek. Ona uygun bir şekilde ayarlanması gerekecek. Bunlara dikkat edecekler. Yardıma ihtiyaçları olduğu zaman da mutlaka biz uzmanlara dönüp sormaları gerekecek. Vücutları açlığa alıştı, yemeğe ayrı alıştı ve bunu araya bir de bayram girerek düzeni tamamen bozmuş olacak. Sonrasında değerlerimizde bir oynama var mı, şeker ortalamalarımız nasıl gidiyor, şekerden yana böbrek değerlerimiz nasıl oldu? Bir süre susuz kaldık susuzluktan yana kalbimizde, böbreklerimizde ya da iç organlarımızda bir sorun oldu mu olmadı mı diye mutlaka kontrollerimizi yaptırmamız gerek” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: SUYU YAVAŞ YAVAŞ VÜCUDA YENİDEN ALIŞTIRMAK GEREKİYOR

Doktor Serpil Arslan, “Kahvaltıyı biz genel olarak dokuzdan sonrasına çok bırakmalarını istemiyoruz. Yine öğlen ve akşam olarak üç öğünü düzenli olarak mutlaka tüketmeleri gerekiyor. Azar azar da olsa. Bizim burada halkımız da bir şey var. Kahvaltıyı biraz geç yapıp akşam yemeğiyle birleştirmek gibi. Ama ilaç kullanan hastalarımız için bu değişiklikler çok uygun değil. Sabah, öğlen akşam belli bir rutine girmek gerekiyor artık. Bunun için de hamur işi ve ekmek tüketimini çok az yapmak gerekiyor. Minimuma indirmek gerekiyor. Hele ki beyaz ekmeği mümkünse hiç tüketmemek gerekiyor. Suyu da yavaş yavaş vücuda yeniden alıştırmak gerekiyor. Kronik hastalıklar ve kronik kullanılan ilaçlar var. Bunlar da vücutta birikim yapıyor. Bunları da vücuttan atılması lazım. Böbreklerimizin düzenli çalışması lazım. Vücudumuzda bir ay boyunca birikmiş toksinlerimiz olacak. Çünkü az hareket ettik. Biraz fazla yedik. Susuz bıraktık vücudu. Bunu dengelemek için 2.5 litrenin altına inmeyecek şekilde mutlaka suyumuzu tüketmemiz gerekecek” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Huzeyfe
Huzeyfe - 3 yıl Önce

Herhalde hastanemiz de can çekişiyor.Aslinda genelgeyle sokaga çıkma yasağına illada herkesin haftada bir gün muhakkak hastaneye gitme yaptırımı da ilave edilseydi, böylelikle bu hastane esnafı da rahatlardi.Unutuldu mu acaba?

SIRADAKİ HABER

banner137