Arslan’dan Müjde Üstüne Müjde

Türk Standartları Enstitüsü, Elazığ’ı Ürün ve Belgelendirme Müdürlüğü Tescilini Verdi. ETSO Başkanı Asilhan Arslan, ilan edilen müdürlüğün Elazığ iş dünyasının işlerini kolaylaştıracağını belirterek, yeni hedeflerinin, üyelerin ihtiyaç duyduğu laboratuvar hizmetlerinin de Elazığ’dan verilmesi olduğunu söyledi.

Arslan’dan Müjde Üstüne Müjde

Geçtiğimiz hafta Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Adem Şahin ekibi ile birlikte Elazığ’a gelmiş ve Ticaret Sanayi odasında Elazığ’ın TSE Ürün ve belgelendirme müdürlüğü tescilini verdiklerini açıklamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ETSO Başkanı Asilhan Arslan, göreve geldikleri günden itibaren,şehrin iş dünyasının ihtiyaç duyduğu hizmetleri alabilmesi için bir çok alanda çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bu Çalışmalardan bir tanesinin TSE’nin ürün ve belgelendirme işlemlerinin kolay yürütülebilmesi adında Elazığ’a ilgili müdürlüğün tescilin verilmesi olduğunu söyledi.

ARSLAN: ELAZIĞ’IMIZI MÜDÜRLÜK İLAN ETTİLER

Başkan Asilhan Arslan, “Üyelerimizin ihtiyaçlarını giderme adına Elâzığ’ımıza müdürlük ilan etmeyle alakalı yaklaşık 1 yıldır yoğun gayretlerimiz, çalışmalarımız vardı. Ankara’da Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin Bey’i defaten ziyaretlerimiz oldu. Haklı taleplerimizi ilettik. Kendileri de makul karşıladılar ve Bakan önce kendi yönetim kurullarında değerlendirdi. Akabinde de Sayın Cumhurbaşkanlığımızdan onayını alarak, Elâzığ’ımızı Müdürlük ilan ettiler. Ürün belgelendirme ile gerçekleşti. Gerçekten Elazığ iş dünyasının ciddi anlamda işini kolaylaştıracak bir yapı çünkü üyelerimiz bu konuda çok sıkıntı yaşamaktaydı. Ürün belgelendirme ve kontrol zaman almakta ve ondan dolayı iş kayıpları oluşabilmektedir. Şimdi bunun önüne geçtik. Hamdolsun çok güzel bir kazanım. Bundan sonraki süreçte, günlük, anlık hizmet alabilecek üyelerimiz. Ben Elazığ’ımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

ARSLAN: ARTIK ÜRÜNLERİMİZİN DENEMELERİ ELAZIĞ’IMIZDA YAPILACAK

Asilhan Arslan, “ Bununla alakalı gerek Fırat Teknokent gerekse Fırat Üniversitemizde ciddi anlamda laboratuvar alt yapımız var. Biz bunları da Sayın Başkan Adem Bey Elazığ’ı ziyaret yaptığı zaman, Fırat Üniversitemize, Fırat Teknokent’imizi birlikte görerek buradaki fırsatlarımızı dile getirdik. Artık önümüzdeki süreçte TSE Başkanlığından uzman arkadaşlarımız gelip hem Fırat Teknokentteki hem de Fırat Üniversitemizdeki ilgili laboratuvarlarda incelemeler yapacaklar ve bu incelemeler sonucunda akredite olan laboratuvarlarımızda artık ürünlerimizin denemeleri Elazığ’ımızda yapılacak. Sadece kendi Elazığ’ımız da üretilen ürünlerin denemeleri Yapılmayacak. Tüm bölgeden belki Türkiye’nin her bölgesinden ürünlerin deneylerinin yapılabilmesi adına Elazığ Fırat Üniversitemize gelecek. Bu da ciddi bir kazanım onunla alakalı da ben hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 17:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137