Diyarbakır eski TSO Başkanı, Milletvekili ve Bakan Yardımcısı TOBB Başkan Danışmanı Kutbettin Arzu, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret ederek oda çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

"BAŞKAN ALAN CAMİMAMIZIN TAKDİRİNİ KAZANMIŞTIR"

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, TOBB Başkan Danışmanı Kutbettin Arzu ile TOBB Uzmanı Zeki Türkmen Başkan Alan’la bir araya gelerek müşterek projeler ve bölgesel çalışmalar hususunda görüş alışverişinde bulundular.

Görüşmede bir değerlendirmede bulunan TOBB Başkan Danışmanı Kutbettin Arzu, “Sayın Başkanım yoğun gündeminize rağmen bugün bizlere zaman ayırdığınız için öncelikle teşekkür ediyorum. TOBB adına Sayın Uzmanımız Zeki Türkmen bey ile birlikte bölgede bir takım inceleme ve görüşmelerde bulunmak amacıyla bugün Elazığ’dayız. Elazığ TSO geçmişte çok sayıda AB ve yerel projeler uygulamış son olarak TOBB müşterekliğinde ülkemizdeki 5 oda ile birlikte KUYAP projesini iki yıl boyunca başarılı bir şekilde uygulayarak sonuçlandırmıştır. Elazığ TSO bu projeler ile Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Malatya, Batman gibi illere de hizmet götürmüştür. Dolayısı ile bölgesel bir deneyim ve tecrübeye sahip olan Elazığ TSO’nun bu birikiminden istifade etmek suretiyle önümüzdeki dönem içerisinde bazı AB odalarıyla müşterek organizasyonlar ve projeler yapmak için çalışmaktayız. Elazığ TSO’nun daha önce Sayın TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun talimatıyla Almanya veya İtalya Ticaret Odası ile kardeş oda protokolü imzalaması çalışmalarımız da devam ediyor. Bu projeleri inşallah en kısa sürede hayata geçireceğiz. Sayın İdris Alan Başkanımız camiamız içerisinde yakından bilinen ve TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun sivil toplum kuruluşlarının nasıl yönetilmesi gerektiğine örnek gösterdiği bir kişidir. Elazığ’ın Teşvik Yasasında 6. Bölge desteklerinden istifade etmesi bugün Sayın Alan sayesinde olmuştur. Ben de bu vesile ile kendisini bir kez daha kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

"TOBB İLE BÖLGE İŞ DÜNYASINA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Başkan Alan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bugün çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreç içerisinde daha önce girişimlerini yaptığımız projelerimizin detaylarını görüşme fırsatı bulduk. İnşallah TOBB öncülüğünde Odamız sadece Elazığ’a değil bölge iş dünyasına da önemli katkılar sağlayacak çalışmaları gerçekleştirecektir.

Sayın Arzu, gerek Diyarbakır TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı, gerekse milletvekilliği ve bakan danışmanlığı gibi önemli görevlerde yer almış halen TOBB Başkanlık Danışmanı olarak ülkemize ve bölgemize hizmetlerini devam ettirmektedir. Bizler de Sayın Arzu’nun bu birikim ve deneyimlerinden istifade etmek suretiyle inşallah çok daha verimli çalışmaları birlikte gerçekleştireceğiz. TOBB’nin ve ilgili kurumlarının bizlere göstermiş olduğu bu ilgi ve teveccüh için teşekkür ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.