Dünya Savunma ve Havacılık Devlerinden ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün başkanlığında üst düzey yöneticilerden oluşan bir heyet yarın Elazığ’a geliyor.

ASELSAN HEYETİ PAZARTESİ GÜNÜ ELAZIĞ’DA ÖNEMLİ TEMASLAR YAPACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfının büyük ortağı olduğu ASELSAN dünyanın en saygın ve değerli şirketlerinin yer aldığı Defans New Top 100 olarak bilinen dünyanın en büyük 100 Savunma ve Havacılık Şirketleri arasında 55. sıraya yükseldiği 2018 yılında 1.8 milyar dolara Yaklaşan sipariş hacmi ile de dünyanın saygınlıkla tanıdığı milli gururumuz olan ASELSAN heyeti Pazartesi günü Elazığ’da önemli temaslar yapacak.

ORGANİZASYON İÇİN YOĞUN ÇABA İLE ÖNEMLİ BİR HAZIRLIK YAPILDI

 Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve önceki dönemlerde Elazığ Milletvekili olarak görev yapan Şuay Alpay’ın himayesinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ve Fırat Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi Teknokent işbirliği ile hazırlanan organizasyon için yoğun çaba ile önemli bir hazırlık yapıldı.

ÖNEMLİ SAVUNMA PROJELERİ GÜNDEME GELMİŞTİR

Sivil Havacılık Yüksek Okulu kurulduktan sonra milli gururumuz Anka isimli İHA’lar Elazığ’da konuşlandırılmış Elazığ İHA ve havacılık açısından önemli bir merkez haline gelmiştir. Savunma Sanayi Müsteşarlığı önemli bir savunma zirvesini Elazığ’da gerçekleştirmiş ASELSAN, ROKETSAN Fırat Üniversitesi TEKNOKENT’de irtibat ofisleri açmış ve önemli savunma projeleri gündeme gelmiştir.

ASELSAN HEYETİ İLE YATIRIMCI VE İŞLETMECİLER ARASINDA GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Türkiye’nin 6. Savunma ve Havacılık Kümesi SUHA kurulmuş, Jandarma genel Komutanlığının önemli havacılık unsurlarının önemli bir kısmı Elazığ’da konuşlandırılmıştır. Bütün bu çalışma ve süreçler kapsamında Aselsan’ın milli ve yerli üretim stratejisi kapsamında bu faaliyet kapsamına girmek isteyen firmaların belirlenmesi için Aselsan ile Sanayi ve ticaret odaları ve kümelenme organizasyonları ile temaslar başlatılmıştır Aselsan tedarikçilerini belirlemek ve desteklemek için bu çalışmalar çok önem arz ediyor. Elazığ’da da ASELSAN heyeti ile yatırımcı ve işletmeciler arasında görüşmeler yapılacak.

SAVUNMA SANAYİ ALANINDA ÖNEMLİ GELİŞMELER SAĞLANMASI HEDEFLENİYOR

Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeciler ziyaret edilecek ikili temaslar yapılacak, Ticaret ve Sanayi Odasında, Fırat Üniversitesi’nde ve TEKNOPARK’ta yarın akşam saatlerine kadar çok sayıda toplantı gerçekleştirilecek bu temasların sonucunda tedarikçi firmaların ASELSAN’la işbirliği yapması ve projeler yaparak savunma sanayi alanında önemli gelişmeler sağlanması hedefleniyor.