Türk Silahlı Kuvvetlerinin haberleşme cihaz ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan ASELSAN, Elazığ’daki işletmelere çözüm ortağı olmak için adımlar atıyor.

Elazığ’da gerçekleştirilen toplantıda ASELSAN, birlikte çalışacağı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Teknokent ve Fırat Üniversitesi temsilcileri ile bir araya geldi.

ERKAN AKIN: 46 MİLYON LİRA CİRO YAPTIK

Teknokent’in çalışmaları hakkında ASELSAN yetkililerine bilgiler veren Fırat Teknokent Genel Müdürü Erkan Akın, “Şimdiye kadar 46 milyon lira ciro yaptık. 1 milyon dolara yaklaşanda ihracatımız var. Bir Teknoparkın sonuç görmesi için 10 yılı vardır. Biz ortalama 10 yılımızı doldurmadık. 10 yıldan sonra bu performansımızın artmasını bekliyoruz”dedi.

ASİLHAN ARSLAN: MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURMAK İSTİYORUZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Roketsanla uzun zamandır dile getirmediğimiz roket gövdeleri ve namlu imalatı noktasında bir mükemmeliyet merkezi kurmak istiyoruz. Teknoloji firması ile gizlilik anlaşması imzaladık. Bundan sonra yatırımın detayları görüşülüyor. Bunun altında kararlılık özveri vardı”diye kaydetti.

HAZERFEN ORUÇ: ÇALIŞMALARIMIZ MUHAKKAK ÇOK İYİ YERLERE GELECEKTİR

Toplantıya katılan Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Hazerfen Oruç da, “Elazığ’da hem Fırat Üniversitesi hem Teknokent ile hem ticaret ve sanayi odası ile çalışmalarımız muhakkak çok iyi yerlere gelecektir ”ifadelerine yer verdi.

PROF. DR. KUTBETTİN DEMİRDAĞ: TÜRKİYE’DE OKUNABİLEN 23 ÜNİVERSİTE ARASINDAYIZ

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, “1008’in üzerinde akademik personelimiz, 1700 civarında idari personelimiz mevcut. Mühendislik alanında ikki mühendisliği birleştirdiğimizde en kalabalık gurup. Mühendislik alanında ilk 10 içindeyiz. Dünyada ve Türkiye’de okunabilen 23 üniversite arasındayız”diye kaydetti.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “2002 yılı itibariyle Türkiye savunma sanayi anlamında yaklaşık olarak 250 milyon dolar civarında ihracat rakamlarını sahiplenip 2017 yılı sonu itibariyle yaklaşık rakamlardan bahsediyorum yaklaşık iki milyar dolar ihracat rakamlarına ulaşan bir ülke olmuş”dedi.

Toplantı ASELSAN’ın çalışmalarının anlatılmasıyla devam etti.