Elazığ Ticaret ve sanayi Odası ev sahipliğinde “Türk Madenciliğinde Farkındalık ve Uluslararası Marka Yolculuğu Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecek.

9 Eylül Pazartesi günü saat 14:00 te gerçekleşecek program öncesi Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan bir açıklama yaparak toplantının önemine işaret etti.

ARSLAN: MADENCİLİK SEKTÖRÜ İLİMİZDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Başkan Arslan Açıklamasında İş dünyası, üniversite camiası ve STK temsilcilerinin toplantıya katılmalarının şehrimize katkı anlamında önemli olduğunu belirterek, “Çok kıymetli Elazığlılar İstanbul Maden ihracatçıları Birliği tarafından Ülkemizde Madenciliği geliştirme adına düzenlenen toplantıların 7. si önümüzdeki Pazartesi 9 Eylül'de ve saat 14:00 te Elazığ Ticaret ve sanayi odamızın ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Düzenlenecek toplantımızın ana teması ve başlığı Türk madenciliğinde farkındalık ve uluslararası marka yolculuğu. Toplantıya hemşehrimiz Maden Tetkik Arama Enstitüsü Genel Müdürü Cengiz Erdem Bey İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin çok değerli başkanı ve yöneticileri de iştirak edecektir. Madencilik sektörü ilimizde önemli bir yere sahip olmakla beraber ilimiz ekonomisinde hem en yüksek ihracat kalemini oluşturmakta hem de en fazla istihdam oluşturan sektörlerin başında gelmektedir. Amacımız Bu toplantı marifetiyle hem madencilik sektörümüzde faaliyet gösteren firmalarımızın daha çok bilgilenmesini sağlamak, hem de iş dünyamızda Madencilik sektörü firmalarımızın sorun, görüş ve önerilerinin bu toplantıda değerlendirerek çözümler aramak olacaktır. Ben bu vesile ile iş dünyamızı üniversite camiamızı, STK temsilcilerimizi bu toplantıya davet ederek iştirak etmelerini ve çözümün bir parçası olmaları adına toplantıda olmalarını istiyor ve davet ediyorum. Umut ediyorum ki toplantı neticesinde ilimiz ve Ülkemiz adına çok değerli kazanımlar elde edilir ve sonuçlara varılır. Ben bu vesileyle tüm hemşerilerimize Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve şahsım olarak tekrardan en kalbi duygularımla saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.