ASKON Başkanı Özçelik, Değerlendirmelerde Bulundu

ASKON Elazığ Şube Başkanı Osman Özçelik; derneğin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunarak geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Elazığ Kültür ve Sanat Festivaline değindi. Başkan Özçelik, Elazığ’a gelen ünlü isimlerin Harput’u çok sevdiklerini söyledi.

ASKON Başkanı Özçelik, Değerlendirmelerde Bulundu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Osman Özçelik, derneğin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Elazığ’da önemli faaliyetler sürdüren ASKON geçtiğimiz günlerde Elazığ Kültür ve Sanat Festivali düzenlemiş ve bu festivale yaklaşık 15 ünlü isim katılmıştı.

“15’E YAKIN SANATÇILARIMIZ ELAZIĞ’A TEŞRİP ETTİLER”

Festival kapsamında Elazığ’a gelen ünlü isimlerin şehri çok sevdiklerini belirten Osman Özçelik, “ASKON olarak biliyorsunuz kısa biz zaman içerisinde şehrimizin tanıtımı için Kültür Sanat Festivali düzenledik. Bu sanat festivalimize 15’e yakın sanatçılarımız Elazığ’a teşrif ettiler, geldiler. Kendilerini gezdirdik burada. Keban’ı, Harput’u, Sivrice’yi gezdirdik gördüler, tanıdılar. Tek söyledikleri şehrimizin tanıtımına daha çok ihtiyaç duyulduğu. Bizler ASKON olarak bu bir ilk olarak gerisini getireceğiz inşallah. Bundan sonraki programlarımız nezdinde şehrimizin tanıtımı için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Buradan şehrimizin dinamiklerine de seslenmek istiyorum. Bizlere yardımcı olsunlar. Şehrimizi öncelikle tanıtalım. Şehrimizi tanıttığımız sürece de biz buraya yabancı yatırımcıyı çekmek için mücadele ederiz. Onlarda şehrimizi tanırlar, gelirler, görürler. En azından şehrimizin ekonomisine de bir değer katmış oluruz” ifadelerini kullandı.

“HARPUT’LA İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZIN OLMASINI İSTİYORLAR”

ASKON Başkanı Özçelik, Elazığ’a gelen sanatçıların Harput’un tanıtılması gerektiğini söylediklerini söyleyerek, “Gelen sanatçılarımızdan Gökhan Keser bir instagram programında yayın yapmıştı 30 bine yakın şehrimizi izleyen olmuş. Çiğdem Batur’a yine 30 bin, 40 binlik izlemişler. Şehrimizi tanımak istiyorlar, gelmek istiyorlar. Siz gittiğiniz taktirde bizde gidelim, şehri tanıyalım diye. Özellikle Harput’la ilgili bir çalışmalarımızın olmasını istiyorlar. Harput hakikatten çok güzel bir yer. Eğer Harput’u biz şehrimiz olarak tanıtırsak sanatçıların söylemleri de o yönde. Özellikle buzluk mağarası, orada buzluk mağarasının ön tarafından yamaç paraşütünün yapılması konusunda güzel fikirler verdiler bizlere. Bunları gezdirdik, doğa harikası olarak buldular. Şehrimize tekrar gelmek istiyorlar. Eğer bir çalışma olursa, bir festival tekrar böyle bir tanıtım olursa tekrar davet ederiz. Bunlar hiçbir bedel karşılığı almadan geldiler. Özellikle şehrimizin tanıtımı konusunda ASKON’a güvenerek be belediyemizle birlikte yapmış olduğumuz programlar neticesinde buraya geldiler ve şehrimizin tanıtımına destek oldular” şeklinde konuştu.

“BİZE NE GÖREV YAPMAK DÜŞÜYORSA BİZ BURADAYIZ”

Sanatçıların Elazığ’da en çok Harput’u beğendiklerini ifade eden ASKON Elazığ Şube Başkanı Osman Özçelik,  “Harput’u inanılmaz buldular. Türbeleriyle, buzluk mağarasıyla, Balakgazi parkının olduğu kısımları gezdirdik, yemek kültürünü, ağızlarında tatları leziz olarak kaldığına kendileri de şahitlik ettiler. Her şeyiyle tattırdık. Keban’a da götürdük, Çırçır şelalesine, orada balık yediler. Şehrimizi güzel gezdirdik kendilerine. Çok memnun ayrıldılar. Özellikle de Kanal Fırat’ta yapmış oldukları programdan dolayı da Kanal Fırat’a teşekkür ettiler. İnşallah bundan sonraki programlarımızda yine tekrarlıyorum; şehrimizin tanıtımı için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazırız biz. Bize ne görev yapmak düşüyorsa biz buradayız yapmakla yükümlüyüz. Şehrimizi tanıtacağız inşallah” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 21:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cemil
Cemil - 6 yıl Önce

Harputta yapılacak o kadar iş var ki, 10 tane tarihi eser restorasyonu için proje hazırlanmış, restorasyonu devam eden 3 proje var gerisi daha başlamamış, Buzluk mağarası için proje hazırlanmış adım atılmamış,Ulukent Harputun devamı ama lafta bırakılmış, Harput Ulukent yolu sözlerde kalmış,Osmanlı mahallesi kazılmış bırakılmış restore edilmemiş, Selmanoğlu döneminde yapılanın 10 da biri yapılmamış ama belediye ye baksan sanki 10 kat iş başarılmış, yapılmayan yapılması gereken iş varki, elalem bir Somuncu Baba türbesine koca Harput gibi ziyaretçi çekiyor.Harput başka şehirde olsa 100 bin insana Turizm yoluyla ekmek kapısı olurdu,Palu yine öyle,Hazargölü, keban yine öyle Allah vergisi herşey var ama Elazığ insanında hayat yok

SIRADAKİ HABER

banner137