Günümüzde artan madde bağımlılığı nedeniyle toplumu bilinçlendirmek ve bağımlılığın önüne geçilebilmesi için duyarlılık oluşturmak amacıyla ASKON Hanımlar Komisyonu tarafından konferans düzenlendi.

Madde Bağımlılığı ve kanserden Korunma” konulu konferansı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kadirhan Sunguroğlu verdi.

ASKON Kadınlar kolu Başkanı Fikriye Pirinççi, toplumsal konularda sosyal projeleri de hayata geçirdiklerini belirterek, konferansla ilgili bilgi vererek “ Madde Bağımlığının yol açtığı en korkunç olan hastalık kanser hastalığı. Madde bağımlılığı ile mücadeleyi derneğimizin içine alarak sosyal sorumluluk kapsamında halkımızı ve siz değerli misafirlerimizi aydınlatmayı düşündük. Kanser her geçen gün önemi artan sorun haline geliyor” dedi.

“BU ÇUKURA DÜŞTÜKTEN SONRA ÇIKMAMIZ ÇOK ZOR”

Daha sonra Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr. Kadirhan Sunguroğlu konferansını vererek “ Ülkemizde ki madde bağımlılarının 3/1 15 yaş altındadır. 15 yaş altı dediğiniz 8- 10 yaşında çocuklar. Hepimizin çoluk çocuğu var Allah kimseye göstermesin çok büyük bir felaket. Onun için burada ki misafirlerimize bir kez daha sesleniyorum. Bu çukura düştükten sonra çıkmamız çok zor. 15 yaş altında yüzbinlerce kişi. Çok tehlikeli bir diğer yaş grubu ise 16- 20 yaş grubu. Madde bağımlılarının %43’de bu aralıkta başlamış. Çok çok tehlikeli yaşlar” ifadelerine yer verdi.