Bakkallar Odası Kadın Kolları, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Elazığ Şubesi Kadın Kolları Başkanı Fikriye Pirinççi’yi şehrin kadın lideri olarak seçti.

“ŞEHRİMİZİN KADIN LİDERİ OLARAK FİKRİYE HANIMI TERCİH ETTİLER”

ASKON Başkanı Osman Özçelik, şehrin kadın lideri olarak Derneğin Kadın Kolları Başkanı Pirinççi’nin seçilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, “Şehrimizin kadın lideri olarak Fikriye Hanımı tercih ettiler. Bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Fikriye Hanımı bu ödüle layık gördükleri için de teşekkür ediyorum” dedi.

Askon Kadınlar Kolu Başkanı Fikriye Pirinççi, Elazığlıları, mahalle bakkallarından alışveriş yapmaya davet etti.

“BAKKALLAR TÜRKİYE’DE ÖLDÜ”

Başkan Pirinççi yaptığı açıklamada, “Kadın liderler arasına almalarından dolayı son derece onur duydum. Ayrıca bugün bayanların KOSGEB konusunda bilgilendirme, hem kurslar hem de KOSGEB girişimcilik yardımlar konusunda Başkanımız Şaban Yaşa bey gelecek. Eğitimimiz olacak. Büyük alışveriş merkezlerinden, marketlerden sonra bakkallar gerçekten Türkiye’de öldü. İnşallah tekrar canlanacak. Sonuna kadar beraber el ele yürüyeceğiz. Bırakın mahalle esnafını, sokakta kadınların oturup sattığı yerden alıyorum” ifadelerini kullandı.

Bakkallar Odası Kadın Kolları Başkanı Leyla Yıldırım, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, “Kadın bakkallar iş başında” dediklerini belirterek, yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

“BEŞİK SALLAYAN ELLER, DÜNYAYI DA SALLAR”

Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Elazığ Bakkallar Odası olarak, ilk defa ilimizde kadın kollarımızı kurduk. Ve dedik ki bakkal teyzeler iş başında. Biz yola çıktığımız zaman öncelikli hedeflerimizden biri ilimizde, odamıza kayıtlı olan esnaf ve sanatkarlarımızın sesi olmaktı. Mesleğimizi icra ederken sorunlarımıza çözüm yolları aradık. Çözüm yolları ararken dedik ki kadının adı bakkal diyerek her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya başladık. Bunlardan birincisi 18 Şubat’tan Öğretmen evinde çocuk istismarına karşı bayan arkadaşlarımızla birlikle güzel bir basın açıklaması yaptık ve sesimizi duyurduk.  11 Mart 2018 tarihinde ise Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya geldik. Bir araya geldiğimiz zaman o dayanışma yemeğimizde Afrin’deki Mehmetçiklerimize yardım topladık. Dedik ki o gün bizi yalnız bırakmayan ilimizde çalışan, görev yapan STK başkanlarımız vardı. Onları da o gün oraya davet ederek ilimizdeki kadın liderleri unvanını verdik. Dedik ki beşik sallayan eller, dünyayı da sallar. Buyurun hep beraber ilimizde bir ses olalım. Bir yürek olalım. İlimizin ekonomik, sosyal, kültürel anlamdaki faaliyetlerinde bundan sonra birlikte olalım” diye konuştu.

Program KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa’nın, kadınlara, Kobi destekleri hakkında bilgiler vermesiyle devam etti.

“KOSGEB OLARAK ELİMİZDEN GELEN TÜM DESTEĞİ VERMEK İÇİN BURADAYIZ”

Yaşa yaptığı açıklamada, “Biz KOSGEB olarak bayanlara ekstradan bir avantaj sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çalışmaları bizden önce talep etmiş olmanız bizler için çok önemli. Bakanlar kadın kolları başkanımızda burada. Bu çerçevede daha önce bir görüşmemiz de olmuştu. Kendilerinin bizden girişimcilik desteklerini özellikle başlangıç açısından bir eğitimle talep etmiş olmaları önemli. Biz de bu konuda olumlu yaklaşıyoruz.  Ve kadınlarımızın özelikle iş hayatında girişimci olarak bulunması için KOSGEB olarak elimizden gelen tüm desteği vermek için buradayız”