Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Elazığ Valiliği Arge Birimi ve Gençlik Merkezinin de katkılarıyla, “Proje hazırlama teknikleri” projesi hazırladı.

200 gence proje hazırlama konusunda eğitimlerin verileceği proje gerçekleştirilen ilk ders ile birlikte hayata girdi.

ASLAN: BU İLİ BU SIKINTILI SÜRECİNDEN ÇIKARMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Proje ile ilgili bilgiler veren Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Ergün Aslan, “Biz STK Platformu dönem sözcülüğüne geldiğimiz yaklaşıl 1 ay öncesinde ilimizin sıkıntılı bir süreçte olduğunu ve bu süreçten çıkması için ilin erkleri tarafından, bileşke kuvvetler tarafından dokunuşların yapılması gerektiğini defaatle söyledik. Bu dokunuşların en önemlisinin startını bugün vereceğiz nasip olursa. Bu memleketin sıkıntılı halinden, sorunlu halinden çıkışı projeci gençler eliyle olacak. Yetiştirdiğimiz projeci gençler memleketin kapitalini, memleketin sosyal hayatını, ekonomik hayatını yönlendirici projeler yapacaklar. Ve Allah’ın izniyle bu ili bu sıkıntılı sürecinden çıkarmak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ASLAN: ELAZIĞ VİZYON KİTAPÇIĞINI ORTAYA ÇIKARTACAĞIZ

Hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgiler veren Başkan Aslan, “Biz ekonomi konusunda ekonomi ihtisas heyetleri kuruyoruz. Su ürünleri heyetimizi kurduk, turizm heyetimizde nasip olursa başkanımızın yönetiminde başlayacak. Yeraltı kaynaklarımızla ilgili bir ekonomi ihtisas heyeti kuracağız. Yüksek üretimle ilgili bir ekonomi ihtisas heyeti kuracağız. Aynı zamanda ilimizin gelecek ev ödevini belirlemekle ilgili 2021-2041 Elazığ vizyon kitapçığını ortaya çıkartacağız. Biz bu ilin sahip olduğu kaynakları ilin insanlarının sosyo-ekonomik kalkınması için, sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak için STK Platformu olarak sivil toplumun misyonu çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ve çalışmalarımızı halkımıza duyuracağız. Allah’ın izniyle memleketimize faydalı şeyler yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

AKSUOĞLU: VİZYON KATACAK PROJELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Tüm Ticari Araç Sahipleri Eğitim ve Ekonomi Derneği Başkanı Zafer Aksuoğlu da, “Bu dönem STK Platformuna çalışma grubuna seçildim. Başkanımla beraber şehrimize vizyon katacak projeler için çalışmalar yapıyoruz. Bu projelerimizden biri de 200 projeci yetiştirme ile alakalı başlıyor bugün start vereceğiz. Zoom üzerinden olacak. Nasip olursa bu projede bende eğitmen olarak görev alacağım. Eğitmenlik yapacağım” dedi.