Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Aslan,24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerin sonrasında yaptığı değerlendirmede, halk iradesinin sandığa yansıdığını söyledi.

Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlerin uzun zamandır baskılarını arttırdıklarını ve böylelikle Türkiye’yi erken seçime götürme noktasında karar almaya mecbur bıraktıklarını anımsatan Asilhan Arslan, gelinen süreçte Türkiye’nin ve milletin 4 bin yıllık tarihi geçmişi, medeniyeti ve derin devlet tecrübesiyle ve birikimiyle hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğini vurguladı.

ASLAN: HALKIMIZ, YENİ YÖNETİM MODELİYLE BİRLİKTE “BAŞKANINI” VE SİYASİ PARTİLERİMİZİN PARLAMENTODAKİ DAĞILIMINI BELİRLEMİŞTİR

45 gün gibi bir sürede seçim kararı alındığını belirten Aslan, “Seçimler şeffaf ve hiçbir şaibeye meydan vermeyecek şekilde sıfır sorun ile batılı medeniyetlere örnek olacak şekilde problemsiz olarak yapıldı ve halkımız hür iradesini çok açık ve net bir sonuçla sandığa yansıttı.  Halkımız, yeni yönetim modeliyle birlikte “Başkanını” ve siyasi partilerimizin parlamentodaki dağılımını belirlemiştir. Gerek yeni yönetim şeklimizle birlikte tüm bakanlıkların ve mekanizmanın yeniden şekillenmesi, gerekse alınacak kararla bürokratik oligarşi dediğimiz sürece de son verilmesi adına önümüzde çok önemli bir süreç vardır. Bu sürecin çok etkili ve verimli şekilde değerlendirilme yetkisi de artık parlamentodadır. Ülkemize ve halkımıza pranga vurmak isteyenlere verilecek en büyük cevap buradaki etkinlik ve hızımız ve alacağımız doğru kararlar olacaktır. Yapılan seçimlerle halkımız liderini seçmiştir. Parlamentonun içinde de tüm siyasi düşünce ve partilerin memleketin ortak menfaati için ortak karar alma ve ülkeyi yönetme noktasında bir güç dağılımına halkımız karar vermiştir. Bu şekliyle de artık siyasi partilerin kendi menfaatleri doğrultusunda değil de ülke menfaatleri etrafından toplanma ve ülkeyi yönetme duruşu halkın ortak beklentisi olmuştur. Parlamentoda oluşan bu tabloya göre tüm siyasi partilerin ülke menfaatleri doğrultusunda bir duruş sergilemesi, şahsi ihtiraslara ülkemiz çıkarlarının kurban edilmemesi halkımızın ortak beklentisidir” dedi.

ASİLHAN ASLAN: ÜLKEMİZDE BU SÜREÇTEN EN FAZLA OLUMSUZ ETKİLENEN ÜLKELERDEN BİRİ OLMUŞTUR

ETSO Başkanı Aslan, “ABD, AB Ülkeleri ve Asya ülkeleri gerginlik üzerine dayalı politikalarla bir yere gidemeyeceklerini anlamaları gerekiyor. Gümrük duvarlarında uygulanmak istenen yaptırımlar çoğu ülkede dövizlerin artmasına sebep olmuştur. Ülkemizde bu süreçten en fazla olumsuz etkilenen ülkelerden biri olmuştur. Bu saatten sonra ekonomi kurulu döviz seviyelerini 3.30-3.50’li rakamlara çekme adına tüm hamlelerini yapacaktır. Zaten hala hazırdaki rakamlar reel değildir içinde manipülasyon barındırmaktadır ve ülkemizin gerçekleriyle ekonomik dengeleriyle bağdaşmamaktadır. Tüm siyasi partilerin bundan sonraki süreç için zaten imalata, üretime ve ihracata dayalı ekonomik strateji belirleme girişimleri iş dünyası olarak bizleri memnun etmiştir”diye kaydetti.

ASLAN: BÜROKRATİK OLİGARŞİYİ DE YENEREK ÇITAYI YÜKSELTME VE ŞAHLANMA ZAMANI GELMİŞTİR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Aslan, “Bundan sonra bu duruşu devam ettirerek makro dengelere dikkat ederek, makro planlamalarla acilen gerek istihdamı artırıcı gerek gelir seviyemizi artırıcı, gerek ithalatı azaltıcı tüm enstrümanları hayata geçirme zamanıdır. Tüm ülkeler özellikle batının bu yaptırımlarına karşı direnç göstermeli biz de kendi pozisyonumuzu bu şekliyle almalıyız. Güçlü bankacılık yapısıyla, dinamizmiyle bürokratik oligarşiyi de yenerek çıtayı yükseltme ve şahlanma zamanı gelmiştir” dedi.