Elazığ’da 24 Ocak tarihinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Baskilliler Dernek Başkanı Naim Aslanmirza, depremin ardından Baskil İlçesi’nin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ASLANMİRZA: BASKİL DEPREME MARUZ KALAN BİR BÖLGE

Baskilliler Dernek Başkanı Naim Aslanmirza, “Baskil merkezde Baskil Lisesi, Baskil İmam Hatip Okulu, Baskil İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Baskil Anadolu Lisesi yıkıldı mı yıkıldı. Baskil merkezde 37 ağır hasarlı bina tespit edildi. Bunun yanında orta hasarlı binalar tespit edildi. Bununla birlikte merkeze bağlı mahallerde aynı zamanda ağır hasarlı binalar tespit edildi mi? edildi. Yani depreme maruz kalan bir bölge. Bunu ilçe kaymakamı biliyor mu? Biliyor. Raporunu sunmuş, İçişleri Bakanı Baskil’i ziyaret etmiş, gözlemlerini yapmış. Burada yaşayan okullarda öğretmenler yok mu? Var. Oradaki öğretmenler okullar yıkılacak diye okulları, pansiyonları terk ettiler mi ettiler. Onlar da afete maruz kaldılar mı? maruz kaldılar. O bölgeden başka bir bölgeye alındılar mı alındılar. Kimi Elazığ’a geldi ev tuttu, kimi Baskil’de kaldı. Maruz kaldılar mı kaldılar. Mağdur oldular mı oldular” ifadelerini kullandı.

ASLANMİRZA: BASKİL’İ AYIRMAYIN BU NOKTADA

Başkan Aslanmirza, “Pötürge’yi, Doğanyol’u alacaksın, diyeceksin ki deprem Sivrice’den geliyor fay hattı, Gözeli’den geçiyor, Baskil’e geliyor. Tam Sarıtaş Köyü’ne, Sarıtaş Köyü’nden gökyüzüne çıkıyor. Fay hattı yok. Kararname ile kaldırdılar mı? Bundan da bilgimiz yok. İnşallah yoktur Baskil’de fay hattı. Bunu da sormak lazım. Buradaki bu eksikliği görmek lazım. Biz devletçiyiz, vatanımıza, milletimize bağlıyız. Hiç önemli değil. Hakkı tutun, hukuku üstün tutun. Hakkımızı, hukukumuzu ne yapın verin. Baskil’i ayırmayın bu noktada. Fay hattını kaldırmışsanız kaldırdığınızı ilan edin. Veya bunun sonucundaki o bölgede yaşayan, Baskil Belediyesi’nde çalışan, Milli Eğitimi’nde çalışan, Halk Eğitimi’nde çalışan, Kaymakamlıkta, Mal Müdürlüğü’nde, köylerde çalışan askerimiz, polisimiz, ilçe merkezimizdeki insanların hakkını verin. Hep birlikte 24 saat çalıştılar. Hem ilimizde bulunan emniyet mensuplarına, askerlerimize, komutanlarımıza, o gün görev yapan tüm personellere de ben teşekkür ediyorum. Bir haksızlık var ise de bunun giderilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.