ASPİM’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

3 Aralık dünya engeliler günü, Elazığ’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ASPİM’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliği

3 Aralık Dünya Engeliler Günü kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezinde etkinlik düzenlendi.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte engelliler tarafından hazırlanan tiyatro, halk oyunu ve müzik dinletisi yer aldı.

KENÇ: TANIDIĞI HAKLARLA GERÇEKTEN DÜNYADA ÇOK İYİ BİR NOKTADADIR

Türkiye'nin özellikle sosyal devlet olma anlamında ve engellilere tanıdığı haklarla gerçekten dünyada çok iyi bir noktada olduğunu belirten İl Müdürü Suat Kenç, "Sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti özellikle sosyal devlet olma anlamında ve engellere tanıdığı haklarla gerçekten dünyada çok iyi bir noktadadır. Allah’a şükürler olsun hayatın hiç ummadığı bir anda çok sağlam ve sağlıklı bireylerde birer engelli atandaş durumuna düşebilirler” ifadelerini kullandı.

EROL: HER ŞEY SİZİN ENGELLİ OLMANIZ İÇİN BİR NEDEN OLABİLİR

Bir insanın engelli olmasının kendi inisiyatifinde olmadığını dile getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ise, “Dünya Engelliler Günü. Bir insanın engelli olma çoğu zaman kendi inisiyatifinde olmayan bir şey. Kader, kaza, her şey sizin engelli olmanız için bir neden olabilir” şeklinde konuştu.

KOYUNCU: HİÇ DE KOLAY DEĞİL

Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu’da, "Bedenen ve ruhen yaşamayan, yürekte hissedilmeyen şeyleri anlamamız ve anlatmamız cidden zor. Örneğin anneliği tatmamış bir insan anne olma duygusunu nasıl tam olarak anlatabilir? Bene şekilde engelli olmanın, engelli ebeveynin veya yakını olmanın ne demek olduğunu elbette yaşayan bilir. Ve bu gerçekten hiç de kolay değil” dedi.

GÜRTÜRK: ASIL ENGELLİLİK YÜREKLERDEKİ VE ZİHİNLERDEKİ ENGELLİLİKTİR

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Asıl engellilik yüreklerdeki ve zihinlerdeki engelliliktir. Biz ne zaman yüreğimizdeki ve beynimizdeki bu engeli kaldırırsak o zaman da bu kardeşlerimizi en üst seviyede anlamış oluruz” diye konuştu.

SARIKAYA: CAMİLER BİR KATLI OLSUN

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Özellikle benim, cami açılışlarında, temel atmalarda vurguladığım bir husus vardır; söylüyordum. Diyordum ki dernek başkanlarımız, ilgililer camileri ikinci kat yapmayınız. Camiler bir katlı olsun. Engellisi, yaşlsıı rahatlıkla girebilsin. Bu konuda ayrıca yine sohbetlerimizde diyoruz ki; özellikle şehrimizde engellilerin erişimi için özel yollar yapılmış. Buralara araçları park etmeyin. Esnaflar yolları kapatmasın” diye kaydetti.

AYDIN: DÜNYANIN EN BÜYÜK ENGELİ İŞTE BU ENGELDİR

Diyanet İşleri Bakanlığı Müşaviri Ömer Aydın ise, “Her insan için olmazsa olmaz olan şey; değerli olma hissidir. Bir insan eğer ki kendisini değersiz hisseder, ilgisiz kalır ve bir işe yaramadığını, bir işleminin olmadığını bir yandan ifade etmediğini eğer hissederse dünyanın en büyük engeli işte bu engeldir” ifadelerine yer verdi.

CÖTELİ: 38 YILDIR BU KONUMDAYIM

Geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Omurilik Felçliler Derneği Başkanı Ömer Çöteli, “Toplumun birer parçasıyız. Engelli olmak bizim elimizde değil. Ben geçirmiş olduğum bir kazası sonucu 38 yıldır bu konumdayım. Hayatımı asgariye indirerek nasıl sürdürebilirim onun mücadelesini veriyorum. Diğer engelli kardeşlerimize nasıl faydalı olabiliriz? Daha neler yapabilirim? Bir engelli olarak 2003 yılında Elazığ Omurilik Felçlileri Derneğini kurduk, o insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137