ASRİAD’a göre Elazığ’ın en büyük sorunu ne?

Asrın İşadamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Yakup Baş, Elazığ’ın ekonomik durumunu değerlendirdi. Başkan Baş, Elazığ’ın en büyük sorununun kolektif hareket etme kültürünün eksikliği olduğunu söyledi.

ASRİAD’a göre Elazığ’ın en büyük sorunu ne?

Asrın İşadamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Yakup Baş, Elazığ’daki ekonomik durumu değerlendirerek çözüm önerileri sundu.

BAŞ: BU KADAR EMEĞE BAŞARI GEBEDİR

ASRİAD Elazığ Şube Başkanı Baş, “Elazığ’ın bizce en büyük sorunu; kolektif hareket etme kültürünün eksikliğidir. Az önce başkanlarımızla istare ettik. Artık butik ticaretlerin değil büyük ticaretlerin bile milyar dolarlık ticaret yapan firmaların bile ortaklığı ihtiyaç hissettiği bir dönemde artık burada butik ticaretlerin, Kobilerin, esnafların bir araya gelip ortak bir üretim merkezi kurmaları gerekmektedir. Kooperatifleşme ve birlik modelleri bunun en başında gelmektedir. Bütün başarı hikâyelerine baktığımız zaman dünyada kooperatif ve birliklerin çok ciddi başarı hikâyeleri var. Elâzığ’da şu anda bunun alt yapısı tamamen hazır. Özellikle valimizin, belediye başkanımızın, ticaret odamızın çok ciddi hizmetleri var. Bu kadar emeğe başarı gebedir. Bunun içinde sadece insanımızın temeli olgunlaşmış bir proje ile Elâzığ ticaretine, ekonomisine destek vermek amacıyla özellikle bu tür ekonomi organizasyonlarının içinde bulunup bu tür şeylere emek vermek zorunda olmaları gerekmektedir” dedi.

BAŞ: ÖNCELİĞİMİZ TARIM, HAYVANCILIK VE SANAYİLEŞMEDİR

Tarım ve Hayvancılıkta da ciddi bir politika eksikliği olduğunu belirten Yakup Baş, “İstihdamımızın birinci durumunda olan tarım ve hayvancılıkta ciddi bir politika eksikliği var. Bu aslında yerel değil ulusal bir sıkıntıdır. Bu ulusal bir sıkıntıdır. Bu şehrimize ciddi şekilde sirayet etmektedir. Sayın valimiz bu konuda ciddi emekler vermektedir. Bunun farkındayız. Ama bir tarımsal, tarım ve hayvancılıkta bir politika eksikliğinin olması şehrimizde ciddi bir şekilde hissediliyor. Ovalarımızın sulanamaması. Akabinde yine kurtuluş reçetemiz, istihdamda özellikle yeni tekstil sektörlerinin Elâzığ’a olan yatırımıdır ancak bizim önceliğimiz tarım, hayvancılık ve sanayileşmedir diyoruz” ifadelerine yer verdi.

BAŞ: DİNAMİKLERİMİZİN YABANCI ÜLKELER TARAFINDAN KULLANILMASINA SEBEP OLUYOR

Yakup Baş, Elazığ’da yeteri derecede imkanların değerlendirilemediğinin de altını çizerek, “Elazığ’da ki dinamikler çok fazla. Özellikle Türkiye’de enerji yatırımlarının düşük olması en çok Elâzığ gibi madeni bol olan şehirlere sirayet etmekte, biz burada krom ve mermer sanayisinde çok ciddi altyapımız var. Krom ürünlerinin bir demir çelik fabrikasına nitelikli ürün çıkmamasının en büyük sebebi enerji maliyetlerinin yüksek olması. Bizim bu bölgede kurulacak olan nükleer tesisin şehrimizi uçuracağından eminiz. Şuanda enerji maliyetlerinin yüksek olması bizim buradaki maden şirketleri buradan çıkan madeni yurtdışına gönderiyorlar, maalesef yurtdışından biz nitelikli ürün talep ediyoruz. Bu da ürünlerimizin, kendi dinamiklerimizin yabancı ülkeler tarafından kullanılmasına sebep oluyor” açıklamalarını kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137