Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürlüğü arasında “Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinin At Hastalıkları Konusunda TJK’ya Bilimsel Destek Vermeleri” konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Makamında Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile Hipodrom Müdürü Erdoğan Temiz arasında imzalanan protokol gereği, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrenci ve Öğretim üyelerinin Türkiye Jokey Kulübü’nün Elazığ’da bulunan at hastanesinde klinik uygulama yapmaları, Öğretim üyelerinin ise TJK’da görülen vakaların tedavileri ve at hastalıkları konularında TJK’ne bilimsel destek vermelerini içermektedir.

Amaç, At Hastanesinde Klinik Uygulamalar Yapmasını Sağlamak

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, protokolün amacının Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerine at hekimliğini özendirmenin yanında öğretim üyelerinin ve öğrencilerin TJK’ya ait at hastanesinde klinik uygulamalar yapmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Türkiye Jokey Kulübü adına protokolü imzalayan Elazığ Yurtbaşı Hipodromu Müdürü Erdoğan Temiz ise, protokol kapsamında Türkiye Jokey Kulübü at hastanesini; Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğrenci ve Öğretim üyelerine eğitim ve öğretim hastanesi olarak kullandırmayı amaçladıklarını belirterek, protokolün oluşmasında emeği geçen Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kuruluna, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Yılmaz’a teşekkür etti.