Münevver Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Atalar,  15 Temmuz Hain darbe girişiminin 3. Yıl dönümü dolayısı ile basın açıklaması yaptı.

ATALAR: ASİL MİLLETİMİZİN DESTANSI MÜCADELESİ İLE BOZGUNA UĞRATILMIŞTIR

Prof. Dr. Atalar, “Bizler 3 bin yıllık devlet geleneği olan 6 asır dünya tarihine yön veren bir medeniyetin emanetçileriyiz. Bu şuurda olmalı, bu bilinçle yetişmeli ve büyük Türkiye ideali ile yaşamalıyız. 15 Temmuz’un bu anlamda bütün dünyaya bu kutsal emanetin nasıl can siper hane savunucusu olduğumuzun tekraren ve güçlü bir şekilde hatırlatılması olduğunu düşünüyoruz. Sancak düştüğü yerden 15 Temmuz destanı ile kalkmıştır. Vazifemiz bu kutlu sancağa yine aynı kutsaldaki ruhlara taşımaktır. 3 yıl önce bugün ülkemizin demokrasi ve bağımsızlığına kast eden FETÖ ve arkasındaki karanlık güçler asil milletimizin destansı mücadelesi ile bozguna uğratılmıştır” dedi.

ATALAR: KALICI BİR RUH OLARAK KAZANDIRILMALIDIR

Gençlerin önemine dikkat çeken Münevver Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Atalar, “15 Temmuz’un Büyük Türkiye birlikteliği idealine kalıcı bir ruh olarak kazandırılmalıdır. 15 Temmuz’un milli ruhu asla kaybedilememeli, birliktelik muhafaza edilmedir. Her türlü vesayete karşı milli iradenin kazandırılması içim politikalar geliştirilmedir. 15 Temmuz’un bir diriliş destanında kutlu yükseliş hareketine dönüşmesi için milli şahsiyet sahibi gençliğe ve en önemlisi o gençliği yetiştirecek idealist öğretmelere ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.