Ata’mızı Rahmet ve Özlemle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yılındayız. Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyük. Bizde, Cumhuriyet’in Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve dua ile anıyoruz.

Ata’mızı Rahmet ve Özlemle Anıyoruz

Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla yöneten komutan, gerçekleştirdiği devrimlerle dahi bir devlet adamı ve daha fazlası...

Bunlar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan sözlerden sadece birkaçı.

Türk ulusunun en büyük kaybının üzerinden 82 yıl geçti. Vatan elden gidiyordu. İşgal vardı, eziyet vardı, çile vardı, her doğan gün karanlıktı. Bir mum yakan olsa ardından yürüyecekti insanlar, böyle bir günde güneş oldu Atatürk. Milletin önüne çağdaş uygarlığa giden aydınlık yollar açtı . O ülkesini, insanını çok seviyor ve değer veriyordu. İnsanlar da onu çok seviyordu. Çünkü insanlar, vatan sevgisini onda gördü. O cephelerin komutanıydı, o cumhuriyetin başkanıydı, o milletine insanca yaşamı sunan eşsiz bir liderdi. “Bizim çocuklarımız geleceğin mimarlarıdırlar dedi.” Dünyanın tek çocuk bayramını hediye etti onlara. “Çiftçiler Milletimizin Efendisidir“ dedi.” Teknolojiyle tanıştırdı onları.

Gençlere; Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir dedi. Gençliğe Cumhuriyeti emanet etti.

“Yeni Nesil Sizlerin Eseri olacaktır” dedi. Geleceği emanet etti öğretmenlere.

İlkelerini belirledi, yol haritasını çizdi ve uygulamaya başladı. Meşaleyi yaktı ve meşaleyi taşıma görevini bizlere bıraktı.

Ulu Önderim, Atatürk’üm, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın.

Seni bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz…

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Çağlar B
Çağlar B - 3 yıl Önce

Allah mekanını cennet etsin, Daima izindeyiz

SIRADAKİ HABER

banner137