Ataş: Partimiz Şiddet Sömürü Ve Irkçılığı Açıkça Reddeder

DEVA Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı Adalet ve Hukuk İşleri Başkanı Avukat Yunus Ataş, partilerinin özgürlük, eşitlik ve adalet üzerine kurulu bir demokrasinin savunucusu olduğunu söyledi.

Ataş: Partimiz Şiddet Sömürü Ve Irkçılığı Açıkça Reddeder

DEVA Partisi Elazığ İl Başkan Yardımcısı, Adalet ve Hukuk İşleri Başkanı

ATAŞ: EN DOĞAL SAVUNMA MEKANİZMASI OLDUĞUNA İNANMAKTADIR

Avukat Yunus Ataş, “Temel hak ve özgürlükler var oluşla kazanılan uzun tarihli mücadelelerin sonunda insanlığın ortak değerleri olarak kabul gören, insan onurundan kaynaklı vazgeçilmez ve devredilmez hakları ve özgürlükleri ifade eder. Partimiz özgürlük, eşitlik, adalet temelleri üzerine kurulu bir demokrasi anlayışının savunucusudur. Bu itibarla temel hak ve özgürlükleri; etnik köken, din, dil ve meshep cinsiyet, siyasi ve sosyal aidiyet farkı gözetmeksizin tüm insanlar için tanıyor ve iç hukukumuzu bu standartlara uyarlamayı hedefliyoruz. Partimiz insan aklının sağ duyusunun ve vicdanının beslediği birliktelik ruhunun topluma yönelen her türlü ayrıştırıcı söylem ve eylemlerine karşı en doğal savunma mekanizması olduğuna inanmaktadır” ifadelerini kullandı.

ATAŞ: PARTİMİZ ŞİDDET, SÖMÜRÜ VE IRKÇILIĞI AÇIKÇA REDDEDER

Yunus Ataş, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde engellerin, korkuların, sınırların olduğu bir ülkede bunların mümkün olmayacağının bilincindeyiz. .devletin görevi her alanda özgürce düşünmenin ve düşünceyi ifade etmenin önündeki engelleri kaldırarak açık toplum şartlarını oluşturmaktır. En geniş sivil toplum kuruluşu olan siyasi partilere düşen de bu konulara öncülük etmek, ülkemizde çoğulcu, toplumsal yapının savunucusu olmaktır. Partimiz düşünce ve ifade özgürlüğünün kullanılmasını engelleyecek her türlü uygulamasının karşısındadır. İnanmanın, düşünmenin, inancını ve düşüncesini ifade etmenin ve bunlara göre yaşamanın, bu amaçla örgütlenmenin insanın en temel hakları olduğuna inanıyoruz. Partimiz şiddet, sömürü ve ırkçılığı açıkça reddeder. Ülkemizde hiç kimse işkenceye, insanlık dışı ve onur kırıcı davranışa uğramasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137