Atatürk, Fırat Üniversitesi'nde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü dolayısıyla, Fırat Üniversitesi'nde “Atatürk’ü Anlamak” konulu konferans düzenlendi. Yrd. Doç. Dr. Tatar yaptığı konuşmada, "Atatürk’ü anlamak için o dönemlerde yetiştiği ortamı, dönemi ve şartları bilmek lazım" dedi.

Atatürk, Fırat Üniversitesi'nde Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü nedeniyle; Fırat Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih bölümü işbirliğinde “Atatürk’ü Anlamak” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa Fakülte dekanları, üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Saat 09.05’te saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan konferansta konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Tatar yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Tatar konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ü bugün bazı kesim insanların kendi zihniyetlerine, kendi düşüncelerine ve fikirlerine göre Atatürk adına bazı sözler uydurarak Atatürk adına ahkâm kestiklerini söyledi.

"Atatürk’ü anlamak için o dönemlerde yetiştiği ortamı, dönemi ve şartları bilmek lazım"

Yrd. Doç. Dr. Tatar, “Her durumda Atatürk İlke ve devrimlerine aykırı, Atatürk’ün yolundan sapılıyor diye son zamanlarda özellikle çok fazla söylemler ortaya çıkıyor. Atatürk’ü bu şekilde kendi çıkar ve rantlarına, menfaatlerine araç eden, Atatürk’ü kullanan bu kişilerin yaptıkları neticesinde önceki dönemlerde ve günümüzde Atatürk’e karşı sevgi değil tam tersine Atatürk’ü sevmeme ortaya çıktı. Neden çünkü piyasada dolaşan Atatürk istismarcıları ve rantçıları yüzünden Atatürk’ü de böyle zannedip insanlarda belirli oranda bir soğukluk ve uzak durma hissi ortaya çıkıyor. Atatürk bu değil aslında. Atatürk’ü anlamak için o dönemlerde yetiştiği ortamı, dönemi ve şartları bilmek lazım. Herşeyden önce Atatürk’ün icraatlarını ve en önemli eseri olan 1927 yılındaki Parti kongresinde söylemiş olduğu Nutuk’u ayrıntılı olarak okumak lazım. Ama kendi dili ile. Birileri tarafından yapılmış sadeleştirilmiş ve kendi zihniyetlerine göre çarpıtılmış haliyle değil” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137