Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi 7. Olağan Kongresi kapsamında Şube Başkanlığına Aday olan Atilla Yılmaz ve ekibi tarafından Ahmet Tevfik Ozan Kongre ve Kültür Merkezinde Aday Tanıtım toplantısı yapıldı.

Yaklaşık 400 üyenin katılım gösterdiği toplantıda konuşan Yılmaz, Eğitim-Bir-Sen’de Değişim Hareketinden, bu hareketin vizyon ve hedeflerinden bahsetti.

Başkan Adayı Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

Eğitim camiamızın emektar çalışanları, Sendikamızın değerli üyeleri, basınımızın güzide mensupları kıymetli hanımefendiler, beyefendiler sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum,

Hepinizin malumu olduğu üzere mensubu olduğumuz, gönül verdiğimiz, kutlu davamızın sancağı olan sendikamızın kongre sürecine girmiş bulunmaktayız. Bizler aylardır yaptığımız istişareler, toplantılar ve alandan aldığımız geri dönüşler neticesinde, seçim sürecinde bayrağı daha yukarılara taşımak gayesiyle, sizlerin desteği ve duasıyla Eğitim Bir’de Değişim Hareketi yolculuğumuzu başlatmış bulunmaktayız.

3E VİZYONU

Yeni dönemde sendikamızın tüm paydaşları kapsayan, kucaklayan ve etkin bir yapı olması için vizyoner bir ekiple, elimizden geleni yapacağız. Gündemi takip eden değil, bizatihi gündem belirleyen bir anlayış ortaya koymak ideali ile hareket edeceğiz. Siz değerli dostlarımızla yaptığımız uzun soluklu istişareler neticesinde, camianın gönlünden geçen yeni bir ekiple, yeni bir vizyon ekseninde tüm programlarımızı ve planlarımızı oluşturduk.  Bu yola, Elazığ’ın Eğitimi, Eğitim çalışanları ve Eğitim çağındaki çocukları kapsayan 3E Vizyonumuz ile çıkıyoruz. Elazığ şehrimizde yaşadığımız afet sonrası açılan yaralar sarılmaya çalışılıyor. Özellikle eğitim alanında yıkılan, yapımı devam eden eğitim kurumları noktasında öğrenci, veli ve öğretmen arkadaşlarımız çeşitli problemler yaşamaktadır. Bu konuda mağduriyetlerin giderilmesi adına etkin bir sendikacılık ihtiyacı gün gibi ortadadır. Eğitim çalışanları olarak mali, ekonomik ve özlük haklarımız noktasında, sizlerin ve kamuoyunun da yakından bildiği çeşitli problemler yaşamaktayız. Bu problemlerin gündeme taşınmasında ve giderilme noktasında hem bireysel hem de kitlesel hak arayışını canlı ve etkin tutan bir sendikal anlayış ortaya koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Amacımız, milli ve manevi değerlerimize bağlı, ilkeli ve yapıcı bir metod ile,kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın temellerini attığı bu kutlu yolda, bayrağı devralarak daha ileriye taşımaktır.

PEKİ “DEĞİŞİM HAREKETİ” NEDİR?

Zaman ve mekân sınırı gözetmeden, mazlum, mağdur ve masumun hakkını korumayı en ulvî vazifelerden biri sayan; kimsenin rengine, diline, ırkına, mezhebine, meşrebine, sosyal ve ekonomik statüsüne bakmaksızın herkesi önemseyen bir teşkilat ruhu oluşturmayı; “ben” anlayışı yerine “biz” anlayışını merkeze koyan, üyelerin menfaatini önceleyen, milli ve manevi değerlerimize karşı yapılacak iç veya dış saldırılar karşısında duyarsız kalmayıp eylemlerle tepkisini net ve cesurca ortaya koymayı amaçlayan bir anlayışın adıdır ”Değişim hareketi.”

Yeni fikirlere ve gelişime açık, istişareyi ve katılımcılığı önceleyen, özelde üyesinin, genelde ülkesinin ve tüm mazlum halkların hak ve hukukunu koruma  azmini ve mücadelesini vermeyi amaçlayan bir hareketin adıdır, “Değişim hareketi”.

Bilgi amaçlı sadece gündemi takip eden değil, üyelerinin menfaat ve kazanımları için gündem oluşturan, yeri gelince masaya yumruğunu vuran bir sendikal anlayışa sahip duruşun adıdır”Değişim Hareketi".

Bu vesile ile 01.09.2022 tarihinde başlayan Eğitim Bir-Sen Elazığ 1 Nolu Şube 7.Olağan Genel Kurul sürecimizin, camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

Üyelerimizin iştiraki ve özgür iradeleri ile karar verecekleri bu sürecin, sendikamızın özüne tarihine ve sorumluluğuna yakışır bir şekilde tamamlanacağına olan inancımız tamdır.

Sendikamızın her kademesinde göreve namzet arkadaşlarımıza başarılar diliyor, sonuçların ülkemiz, sendikamız ve üyelerimiz adına hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

Yoğun bir katılım ve coşku ile geçen toplantı delege tanıtımı akabinde fotoğraf çekimi ile son buldu.