24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde bilgi eksikliği ve çeşitli nedenlerden dolayı çok sayıda depremzede açılan hak sahipliği müracaatlarına başvuru yapamamıştı.

Depremzedelerin seslerine kulak veren bazı mahalle ve köy muhtarlı kendilerinden yoğun bir talep oluğunu ifade ederek mağduriyet yaşanmaması için kısa bir sürede olsa yeniden hak sahipliğinin alınması gerektiğini belirten açıklamalar yaparak yetkililere seslenmişlerdi.

İl yöneticileri talebe sessiz kalırken Avukat Murat Erdoğan, yeniden hak sahipliğiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

“YENİDEN MÜRACAAT ALINMASINDA HUKUKİ BİR ENGEL YOK”

Yeniden hak sahipliği başvurusunun alınmasında hukuki bir engel bulunmadığını vurgulayan Avukat Murat Erdoğan, “Bunlar aynı zamanda idari işlemler. Tekrar hak sahipliği alınmamasıyla ilgili bir yazılı yasa veya kanun yok. Geçen sefer süreyi biraz uzattılar. Demek yapabiliyorlar. Geçen defa yapıldı çünkü. Yine yapılabilir. İdare yeniden müracaat alınabilir” dedi.

“VATANDAŞIN TALEBİNİ DEĞERLENDİRMEK GEREKİR”

Çok sayıda talebin olduğunu belirten Av. Murat Erdoğan, “Çok sayıda vatandaşın talebi var. Muhtarlara gidilmiş, siyasilere iletilmiş. Vatandaşın böyle bir talebi varsa bunları dikkate alıp taleplerini değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.