AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığına atanan Ak Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Av. Ömer Serdar medya grubumuzu ziyaret etti.

SERDAR: BAYRAMA KADAR ZİYARETLERİM OLACAK

Ömer Serdar, “Sizlerle birlikte olmak beni mutlu etti. Bende uzun süredir Elazığ’a gelmemiştim. Bu vesile ile geldim ama yarında dönüyorum. Yarın da toplantımız var. İnşallah ondan sonra tekrar geleceğim. Bayrama kadar burada bir takım ziyaretlerimizi de yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.

SERDAR: YOĞUN BİR DÖNEMİMİZ OLACAK

Kongrenin ardından tekrar görevine devam edilmesine karar verildiğini belirten Ömer Serdar, “Kongreden sonra partideki görev tanımları yeniden yapılır. Görevlendirmeleri yeniden belirlenir. Birim başkanlıkları ve sorumluluk alanları iller falan bunlar yeniden belirlenir. Bizim birimde de sayın başkanımız Hayati Yazıcı Bey kendilerinin taktiri. Tabi bir kısım arkadaşlarla yollarını ayırdı, bizimle devam etti. Sayın Cumhurbaşkanımıza taktim etmişti. Dün itibariyle de yayınladılar. Burada görevimize inşallah daha geçmiş yıllara nazaran daha bir gayretle devam edeceğiz. Partimizin siyasi ve hukuki işler başkanlığı bir anlamda siyasi partilerin beyni sayılır. Yani politikaların orada tartışıldığı, şekillendirildiği, kanun tekliflerinin tasarılarının özellikle mecliste yapıldığı ancak parti istişaresinin burada yapıldığı birimlerdir. Dolayısıyla bizim için yoğun bir dönem olacak önümüzdeki 2023 seçimlerine hazırlık süreçlerinde hem kanuni düzenlemeler açısından hem politika belirleme açısından yoğun bir dönemimiz olacak. Geçtiğimiz yıl boyunca 7-8 ay biz seçim sistemiyle ilgili çalışmalar yaptık. Oradaki düzenlemeler, simülasyonları, düzenlemeleri biz kendi açımızdan tamamladık. Sayın genel başkana arz etmiştik. Ortağımızın da MHP’nin de bu konuda bir çalışması vardı. Bu çalışmaları birleştirip bu dönem içerisinde sanıyorum bu yasama yılı sonuna doğru seçim kanununu da meclise getirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

SERDAR: EN MÜKEMMELİ ORTAYA ÇIKARDIK DİYEMİYORUM AMA İYİYİ YAKALAMAYA ÇALIŞTIK

Depremin ardından oluşan sorunların kısa süre içerisinde hallolabilecek sorunlar olmadığını vurgulayan Ömer Serdar, “Elazığ olarak şöyle bir avantajımızdan bahsedeyim; 4 tane milletvekilimiz var. Ayrıca parti biriminde ben Siyasi ve Hukuki İşlerde, Mücahit Bey Mahalli İdareler de, Metin Bey Teşkilat Başkanlığı’nda başkan yardımcısı olarak görev yapıyoruz. Dolayısıyla böyle bir avantajımız var diyebilirim. Deprem konusunda; zaten deprem olduğu zaman ben buradaydım. O koordinasyon sürecinde de ilk günlerde bulundum. Ancak depremin sorunları henüz giderilebilmiş değildi. Her ne kadar AK Parti hükümeti olarak biz burada ciddi anlamda kaynak aktardıysak da taktir edersiniz ki bu sorunlar kısa vadede halledilebilecek sorunlar değil. Artı insanların sonuçta kendi ekosisteminden ayırıp başka yerlerde iskana tabi tutmak; şunu anlatmak istiyorum bulundukları mahallelerden başka yerlerde kuraya tabi tutulması falan bunlar sorun. Bunlar daha iyi organize edilebilirdi. Maalesef buna ilişkin şikayetlerde alıyoruz. Ama değerli Elazığ halkının şunu bilmesi lazım; devlet iyi niyetle burada gerekli kaynakları ayırdı. Gerekli organizasyonları yaptı. Milletin yaralarını, depremin yaralarını sarmak açısından da elinden geleni yaptı. En mükemmeli ortaya çıkardık diyemiyorum ama iyiyi yakalamaya çalıştık. Doğrusu bu konuda eksiklikler var. Bu eksikliklerle ilgili zaten birebir milletvekili arkadaşlar bu koordinasyon içerisinde olduğu için biz çok ayrıntısını bilemiyoruz ancak bu sorunlar da aşılacak sorunlar. AK Parti hükümetleri her zaman için Elazığ’a bu anlamda yatırımını, kaynağını, desteğini her zaman için yerine getirmiştir” dedi.