Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç.Dr. Derya AVCI, Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda Bilgisayar Teknolojileri Bölümünde Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim Programının açıldığını duyurdu.

AVCI: TEMEL NİTELİKTEKİ DERSLERDEN OLUŞMAKTADIR

Doç. Dr. Avcı, “Programımızın eğitim süresi 2 yıl olup, dersler teorik ve pratik olarak sürdürülecektir. Öğrencilerin eğitim-öğretim sürecinin %70’ini uzaktan, %30’u ise yüz yüze uygulama dersleri ağırlıklı olarak verilecektir. Öğretim sürecimiz 14 haftadır. Öğretim sürecinin ilk 11 haftası uzaktan son 3 haftası ise yüz yüze yapılacaktır. Eğitimimiz toplam 4 yarıyılı kapsamaktadır. Eğitim sürecinin I. ve II. yarıyılındaki dersler; Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Matematik gibi genel dersler ile programlama, web, grafik, animasyon ve veritabanı tasarımına yönelik temel nitelikteki derslerden oluşmaktadır. III. ve IV. yarıyıllarda ise mesleki uzmanlaşmaya hizmet eden görsel programlama, internet programcılığı, veritabanı, ağ temelleri, açık kaynak işletim sistemi, nesne tabanlı programlama, mobil programlama, kriptoloji gibi belli başlı dersler okutulacaktır” dedi.

Avcı programın eğitim süresinin iki yıl olduğunu, derslerin teorik ve pratik olarak devam edeceğini söyledi.

AVCI: YÜZ YÜZE BÖLÜMÜMÜZDE YAPILACAKTIR

Doç. Dr. Avcı, “Bu bölümü açmamızdaki temel amacımız çalışan kesimin, ikinci bölüm okumak isteyenlerin ihtiyacını karşılamaktır. Bundan dolayı dersler hafta sonu ve hafta içi mesai saati dışında saat 17:00’da başlayacak şekilde programlanacaktır. Sınavlar ise, Vize sınavımız uzaktan, Final ve Bütünleme sınavımız ise yüz yüze bölümümüzde yapılacaktır. Bilgisayar Programcılığı Programı mezunları, kamu ve özel sektör kuruluşlarında kendi alanlarına uygun dallarda (bilgisayar programcısı, web tasarımı, donanım, ağ güvenliği, grafik tasarımı, siber güvenlik gibi alanlarda çalışabilmektedirler.