Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Albayrak, seçim çalışmalarında esnafla bir araya geldiklerini ve esnafın kendisine destek verdiğini ifade etti.

“YERİNDE OTURAN DEĞİL ESNAFI GEZEN BAŞKAN İSTİYORLAR”

Albayrak yaptığı konuşmada, “Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Bugünkü gezilerimizde de bütün esnaf arkadaşlarımızın bize söyledikleri genç istemeleri. Çalışkan, dinamik istiyorlar. Kendilerinin bir sıkıntısı olduğunda koşabilecek insanları istiyorlar. Artık yerinde oturan değil esnafı gezen, esnafla bir olan başkan istiyorlar. O yüzden bizleri güzel karşılıyorlar. Çok yakın zamanda da seçimimiz var. İyi geçeceğine de inanıyoruz” dedi.

“ESNAFLAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Albayrak, projelerini anlatarak, ilk işlerinin Alışveriş Merkezlerle mücadele etmek olduğunu kaydederek, “En başta işimize AVM’lerle başlayacağız. Bunlar Elazığlı yerel esnaflarımıza çok büyük sekte vuruyorlar. En başta vurdukları sektör de kasap ve kırtasiye sektörü oluyor. Kırtasiye sektörü senede bir defa iş yapacakları oluyor. Mesela okulların açıldığı zaman işleri oluyor. O da AVM’ler mallarını satıyorlar, esnafımız iş yapamıyor. Biz bunlara karşıyız. Mesela bir AVM’de alınan et yenir mi acaba? O et buradan alınmıyor, İstanbul’dan geliyor. Donduruluyor mu, taze midir, değil midir? Biz bunları bilmiyoruz. Biz istiyoruz ki Elazığ’daki yerel esnafımız kazansın. Eğer biz gelirsek esnaf arkadaşlarımıza bir söz vermek istiyoruz. Bilsinler ki sonu neye mal olursa olsun biz o esnaflar için elimizden geleni yapacağız.

Esnafların çoğu bizi tanıyor. Ben emlakçılar dernek başkanı olduğum için esnaf arkadaşlarımızı, emlakçılarımızı geziyorum. Aktif bir insanız. Çoğu bizi tanıyor” ifadelerini kullandı.

“ARTIK YEREL ESNAF KAZANSIN”

Albayrak, dışarıdan gelen AVM’lerin şehre katkısı olmadığını savunarak, “Esnaflarımız diyor ki artık yerel esnaf kazansın. Dışarıdan gelen AVM’ler bizim paramızı alıp da il dışına çıkarmasın. Çünkü o para il dışına çıktığı zaman bizim burada yatırım gücümüz azalıyor. Esnafımız alışveriş yapamıyor. Bir bakkal kazanmadığı zaman gelip de bir emlak almaz. Bir kırtasiyeci kazanmadığı zaman gelip de bir tarla almaz. Bir iş yeri yapmaz. Bir fabrika kurmaz. O paranın Elazığ’da dönmesi lazım. Biz gelirsek, bir gün kalktıklarında bakacaklar ki her zaman yerel esnaf kazanacak. Bizim halkımız da bunu benimseyecek ve yerel esnafa destek vereceklerdir.”  

“MANTIKLI KARAR VERSİNLER”

Albayrak, esnaflara seslendi ve “Mantıklı karar versinler” diyerek, “Esnaf arkadaşlarımızdan istediğimiz sadece mantıklı olan işi yapsınlar. Kim çalışacaksa, kim mücadele verecekse ondan taraf olsunlar. Kim çalışıyorsa ondan taraf oylarını kullansınlar” diye konuştu.